Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > Nou Portal de Transparència sobre el TTIP, el CETA i el TiSA

STOP TTIP!

Nou Portal de Transparència sobre el TTIP, el CETA i el TiSA

Esta ferramenta online oferix notícies, informacions i documents sobre els tractats de comerç i inversió que la Unió Europea negocia amb tercers països

dijous 11 de maig de 2017, per  AE-Agró

Després de participar en les mobilitzacions de l’1 de Maig, Dia del Treballador, i en el Fòrum Nova Cultura de l’Aigua, celebrat a Madrid el 6 i 7 de maig, la campanya estatal #NoalTTIP, en la qual participa Acció Ecologista-Agró a través la campanya STOP TTIP València, ha presentat este matí un Portal de Transparència per a informar dels acords comercials que la Unió Europea negocia amb tercers països: el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió amb els Estats Units d’Amèrica (TTIP), l’Acord Econòmic i Comercial Global amb el Canadà (CETA) i l’Acord sobre el Comerç de Serveis (TiSA). L’objectiu? Impulsar la participació ciutadana en decisions polítiques que comprometen el futur de les persones i del Planeta.

El Govern espanyol ha decidit ratificar el CETA de manera ràpida, sense a penes debat polític, sense escoltar a la ciutadania i sense avaluar l’impacte que puga tindre l’Acord Econòmic i Comercial Global entre la Unió Europea i el Canadà sobre la nostra economia. Tampoc no ha analitzat la seua compatibilitat amb la norma constitucional espanyola. Per això, la campanya estatal #NoalTTIP, que aglutina a més de 350 entitats socials, sindicals i polítiques, oferirà dia a dia totes les notícies i tots els documents que sorgisquen sobre el CETA, incloses les informacions que es pretenen ocultar.

I ho farà en el Portal de Transparència que la campanya ha presentat hui, 11 de maig. Esta ferramenta online també inclourà tota la informació necessària sobre els altres tractats de comerç i inversió que negocia la Unió Europea amb la resta del món. Per exemple, el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió amb els Estats Units d’Amèrica (TTIP) i l’Acord sobre el Comerç de Serveis (TiSA). Amb el Portal de Transparència esperem impulsar la participació ciutadana en les decisions polítiques que comprometen el futur de les persones i del Planeta.

Des de la campanya #NoalTTIP, en la qual participa Acció Ecologista-Agró com a membre de la campanya STOP TTIP València, es considera que el Parlament espanyol ha de dedicar el temps necessari a examinar les 1.600 pàgines del CETA abans de prendre una decisió. En cas contrari, no compliria adequadament amb la seua funció legislativa i de control parlamentari. És impossible que este òrgan duga a terme el seu compromís de transparència i democràcia si no desenvolupa un estudi previ per a conéixer l’impacte del CETA en l’Estat espanyol, sense control previ del Tribunal Constitucional i sense realitzar consultes a la societat.

Per estes raons, convidem a tota la ciutadania a consultar el Portal de Transparència. En poques setmanes el Congrés dels Diputats votarà un Projecte de Llei el contingut i els impactes del qual són desconeguts per a la majoria de diputades i diputats. Per això, llancem una crida a tota la societat per a sumar-se a la campanya de pressió política als grups parlamentaris perquè donen a conéixer els múltiples impactes que tindria el CETA.

Finalment, vos informem que esta mateixa setmana, el Tribunal General de la Unió Europea ha anul·lat la decisió de la Comissió Europea que va denegar el registre de la proposta d’Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) Stop TTIP. Segons el Tribunal General, esta proposta d’ICE, que va aconseguir 3.000 milions de firmes contra el TTIP, no constituïa una ingerència inadmissible en el desenvolupament del corresponent procediment legislatiu, tal i com va argumentar la Comissió, sinó el detonant legítim d’un debat democràtic en el moment oportú.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Aturem els tribunals exclusius per a les multinacionals!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles