Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió abril 2017

Comissió Permanent

Acta reunió abril 2017

dijous 18 de maig de 2017, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 5 d’abril de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocals. Disculpen assistència Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Celia Tello (Comissió Jurídica) i Alicia Moreno (Camp de Morvedre) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de març i es tracten els següents temes:

Constitució de la Comissió Permanent i renovació de càrrecs

Després de l’Assemblea General d’Acció Ecologista-Agró, celebrada el passat 25 de març, es constituïx la nova Comissió Permanent i es renoven els càrrecs de secretari i tresorer, que ocuparan Alberto Maravall (València en Bici) i Quique Meseguer (Comissió Forestal) respectivament.

Projecte per a la difusió de bones pràctiques en l’ús de l’aigua

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha presentat unes ajudes econòmiques per a associacions de conservació ambiental per a la difusió de bones pràctiques en l’ús de l’aigua. Matthieu Lassalle, membre de l’equip de treball d’AE-Agró al Tancat de la Pipa, informa del projecte que van a plantejar per a optar a estes ajudes. Concretament se sol·liciten 10.000 euros per a explicar i difondre els beneficis ambientals de les zones humides artificials i els SuDS (Sistemes urbans de Drenatge Sostenible).

El públic d’este projecte serien els centres d’educació secundària de la conca de l’Albufera. Es pretén organitzar unes jornades amb experts en zones humides artificials i SuDS per a professor, associacions de mares i pares, alumnes... I també realitzar excursions, assessorament tècnic per a la millora de les infraestructures hidràuliques dels centres, una aplicació per al seu desenvolupament... La Comissió Permanent accepta la proposta i dóna el seu vistiplau a la sol·licitud d’esta ajuda.

Campanya Educativa de Retorna

Des de Retorna ens sol·liciten participar en una campanya sobre residus en centres educatius. Es valora positivament la proposta, però s’acorda no participar. Donarem difusió i suport a la campanya, però no ens implicarem per manca de personal per a desenvolupar les tasques i la relació amb Retorna.

Entenem que l’objectiu últim de la campanya és informar sobre els Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) d’envasos que vol implantar la Conselleria de Medi Ambient al País Valencià. Retorna està actuant com a intermediari en este procés, o siga, com a corretja de transmissió de la informació i de mediadors perquè donem suport a la proposta del SDDR. Tanmateix, AE-Agró ja s’ha pronunciat en contra per la falta d’ambició i pobresa de la proposta realitzada per la Conselleria.

Estem oberts a debats sobre este assumpte i a reunir-nos i col·laborar amb Retorna per a millorar l’actual proposta del SDDR. Però, per ara, no anem a implicar-nos en els projectes que porten endavant.

Taula Rodona sobre agricultura i medi ambient de l’Aplec de La Ribera

Des de l’Aplec de La Ribera ens conviden a una taula redona sobre les problemàtiques de l’agricultura i el medi ambient. La cita serà el 23 d’abril a Sueca i ens resulta molt interessant. Es proposa a Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) com a representant en el debat, però no té disponibilitat per a assistir eixe dia. Tampoc no la té Eva Tudela, presidenta d’AE-Agró. Es decidix traslladar la invitació als companys de la Muntanyeta dels Sants-AE Agró, a vore si pot anar algú a la taula redona en representació de l’associació.

Materials Bicifest València 2017

Alberto Maravall (València en Bici) ens informa sobre la celebració el pròxim mes de maig del Bicifest València 2017. Entre les diferents activitats programades hi ha una Bicimostra el 13 de maig, dissabte, en la qual participarà València en Bici-AE Agró que, com a col·lectiu històric de la bici i la mobilitat sostenible, vol fer samarretes, tasses i xapes per ser més visibles en este festival. També necessiten una carpa de 6 x 3 metres per a poder instal·lar el seu punt informatiu.

Ens proposen un pressupost estimat d’uns 800 euros per a samarretes, tasses, bosses, xapes i la compra de la carpa. La majoria dels diners es recuperarien amb la venda de samarretes, xapes, tasses i bosses. Així que la Comissió Permanent accepta la proposta.

També es parla de l’armari de l’antic Fons de Documentació del Medi Ambient, on hi ha material d’AE-Agró per a fires i mercats. Es pot compartir la clau de l’armari per a guardar i utilitzar este material, ja siga per al Bicifest o per a altres esdeveniments com la Fira Alternativa de València.

Política Agrícola Comú

Marcos Pla (Comissió de Participació) proposa implicar-nos en alguna de les campanyes sobre la nova PAC, la Política Agrícola Comú de la Unió Europea. Actualment estem desbordades amb tots els temes que treballem i els companys i companyes que normalment treballen la PAC tenen poca disponibilitat. Ja que Marcos Pla tampoc no té disponibilitat de poder treballar este tema, s’acorda no entrar perquè no podem arribar a tot.

Campanya STOP TTIP València

Des de la campanya STOP TTIP València ens demanen col·laboració econòmica, personal i recolzament per a les noves mobilitzacions contra el CETA, l’Acord Econòmic i Comercial Global entre la Unió Europea i el Canadà. S’aprova la col·laboració econòmica i el recolzament. També es decidix contactar amb Antonio Goytre, anterior representant d’AE-Agró en esta campanya, per a organitzar la forma de col·laboració.

Renovació de la pàgina web d’AE-Agró

Es parla sobre la renovació de la web de l’associació i del servidor, que és molt antic. Seria recomanable traslladar la web a un servidor més actual, però primer s’ha de valorar quant costaria i els canvis que implicaria: respecte a dominis, allotjament, correus electrònics.. Per ara, romanen a l’espera de la resposta dels tècnics perquè ens resolguen tots estos dubtes. Mentrestant, s’està treballant i proposant-se idees per a la futura web.

Festa dels 30 anys d’AE-Agró

Es parla sobre la festa que s’està preparant per a celebrar enguany el 30 aniversari de la fusió entre Acció Ecologista i Agró. Per ara s’està buscant un local i probablement la data de la festa serà el divendres 2 de juny.

Fira Alternativa de València

De cara a la pròxima la Fira Alternativa de València, es planteja la necessitat d’organitzar el punt informatiu d’AE-Agró i decidir si anem a participar o no en les xerrades-debats. Per exemple, amb alguna proposta de València en Bici, el projecte de rates penades a l’horta i l’Albufera, la custòdia del territori del Tancat de la Pipa...

També es planteja la necessitat de fer samarretes més atractives i preparar materials amb informació de les campanyes en defensa del medi ambient que protagonitzem.

*Esta acta va ser aprovada per la nova Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 10 de maig de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocal. Disculpen assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Celia Tello (Comissió Jurídica) i Alicia Moreno (Camp de Morvedre) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió març 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles