Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > PP, PSOE i Cs impedixen que el Tribunal Constitucional opine sobre el (...)

STOP TTIP!

PP, PSOE i Cs impedixen que el Tribunal Constitucional opine sobre el CETA

Este acord comercial amenaça la democràcia i les regulacions ambientals

dijous 18 de maig de 2017, per  AE-Agró

La campanya estatal #NoalTTIP, en la qual participa Acció Ecologista-Agró a través la campanya STOP TTIP València, lamenta que una àmplia majoria parlamentària haja donat l’esquena a la ciutadania que, des de fa 4 anys, està alertant dels impactes sobre la democràcia, els estàndards socials i les regulacions ambientals i laborals del CETA, l’Acord Econòmic i Comercial Global entre la Unió Europea i el Canadà. Hui dijous, 18 de maig, el Ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat, amb els vots del PP, PSOE i Ciutadans, que el Tribunal Constitucional es pronuncie sobre la constitucionalitat d’este tractat neoliberal, impedint així un control parlamentari i una anàlisi en profunditat del CETA.

Una anàlisi exhaustiva del text i els nombrosos annexos de l’Acord Econòmic i Comercial Global entre la Unió Europea i el Canadà porten a la conclusió que el CETA suposa un imminent risc per a l’Estat de Dret, els drets socials i laborals i el medi ambient. A més a més, este tractat neoliberal crearà un sistema de justícia paral·lel i exclusiu per a les corporacions de dubtosa legalitat i afectarà, com cap altre acord comercial anterior, a les competències municipals i a l’autonomia local, regulades en els articles 137 i 140 de la Constitució Espanyola i que són clau en la millora de la contractació i els serveis públics, així com per a l’enfortiment del teixit social.

Per això, la campanya estatal #NoalTTIP, en la qual participa Acció Ecologista-Agró a través la campanya STOP TTIP València, denuncia que PP, PSOE, Ciutadans, PNB i PDeCAT, una vegada més, hagen primat els beneficis privats sobre l’interés general. Per contra, mostrem el nostre agraïment als grups parlamentaris Units Podem, En Comú Podem, En Marea, Compromís, Esquerra Republicana de Catalunya i EH Bildu, que han defés el control previ del Tribunal Constitucional i han traslladat les preocupacions de la societat civil al debat parlamentari.

La campanya estatal, que representa a més de 350 organitzacions agràries, ecologistes, socials, col·lectius de jutges i advocats, sectors de les petites i mitjanes empreses (PIMES) i també als sindicats, critica la negativa, per part dels defensors del CETA, d’escoltar els arguments dels diversos col·lectius i, més encara, de situar-nos al costat dels populismes de l’extrema dreta, com ha insinuat Soraya Rodríguez (PSOE).

“Estem especialment indignats per la falta de respecte al moviment organitzat, plural i representatiu d’amplíssims sectors que portem quatre anys aportant informes rigorosos sobre els perills del CETA i que ara hem de suportar les acusacions de situar-nos al costat de l’extrema dreta”, es queixa Lucía Bárcena, portaveu de la campanya, que la passada setmana va posar a disposició de la ciutadania un Portal de Transparència per a portar un poc de llum a la foscor amb la qual s’estan gestionant estes polítiques comercials.

En resposta a l’abús de hui, la campanya estatal #NoalTTIP ha convocat per al pròxim 3 de juny una manifestació a Madrid, que finalitzarà davant del Congrés dels Diputats per a fer escoltar les reivindicacions de la ciutadania contra l’Acord Econòmic i Comercial Global amb el Canadà. STOP CETA!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : CETA: un gran retrocés per als nostres drets ambientals, socials i laborals

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles