Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Tancat de la Pipa > Els Capvespres de la Pipa, un espai de convivència entre natura i (...)

Custòdia del Territori

Els Capvespres de la Pipa, un espai de convivència entre natura i tradicions

Blasco Ibáñez, l’aigua, la vela llatina i la pesca artesanal, protagonistes de l’activitat

dijous 25 de maig de 2017, per  AE-Agró

El passat divendres, 19 de maig, Acció Ecologista-Agró va organitzar una nova edició dels Capvespres de la Pipa. La cita, que va comptar amb una vintena de participants, ens va permetre contemplar com es transforma el Parc Natural de l’Albufera de València durant el mes de maig, quan l’aigua inunda els camps i dona pas a un nou cicle del cultiu de l’arròs. A més a més, vam rebre una classe magistral a càrrec de l’Associació de Vela Llatina de Catarroja i vam visitar l’exposició de la Comunitat de Pescadors de Catarroja sobre l’escriptor Blasco Ibáñez i la seua relació amb l’Albufera. La jornada va concloure al Tancat de la Pipa, amb el sempre espectacular capvespre que ens regala tots els dies de l’any el parc natural.

Una vintena d’amants de la natura ens van reunir al Port de Catarroja el passat divendres, 19 de maig, per a participar en una nova edició dels Capvespres de la Pipa. L’activitat arrancà visitant l’exposició sobre l’escriptor Blasco Ibáñez i la seua relació amb l’Albufera que ha organitzat la Comunitat de Pescadors de Catarroja. Com a guia vam tindre a Pepe, membre de la Comunitat. També ens van acompanyar Tere, una pionera dona pescadora de l’Albufera, i Tono, que ens van explicar este art centenari del parc natural. A més a més Lydia, de l’Associació de Vela Llatina de Catarroja, ens va donar una classe magistral sobre este tipus de navegació que, com la pesca tradicional, va ser declarada Bé d’interés Cultural (BIC) l’any passat.

Després vam anar al Tancat de la Pipa i pel camí vam contemplar la formidable transformació de l’Albufera durant el mes de maig, quan l’aigua inunda els camps i dona pas a un nou cicle del cultiu de l’arròs. Quan vam arribar a la Pipa, àrea de reserva de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que custodiem AE-Agró i SEO/BirdLife, vam explicar la biodiversitat i les funcions ecosistèmiques de les zones humides, fins que va arribar el moment esperat per tots: el capvespre, un meravellós espectacle que tots els dies ens regala este parc natural. Després de la posta del Sol, els més aventurers encara vam romandre un poc més en la Pipa. El motiu? Doncs, vore l’eixida de les rates penades dels refugis per a quiròpters que tenim instal·lats en el tancat.

Des d’AE-Agró volem agrair a totes i tots la vostra participació en esta activitat. Especialment als companys i companyes de la Comunitat de Pescadors i l’Associació de Vela Llatina de Catarroja per les vostres explicacions. Jornades com les del passat divendres mostren que la Xarxa Natura 2000, que celebra el seu dia cada 21 de maig, és més que un simple catàleg d’espais protegits. La Xarxa Natura 2000 és, com els propis Capvespres de la Pipa, un espai de convivència entre la conservació de la natura, els usos tradicionals i les persones que habitem i visitem tresors mediambientals com l’Albufera.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Pescadors i ecologistes censen els peixos de la Pipa amb la col·laboració de la UPV

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles