Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > Vine en bus a Madrid a la manifestació unitària contra el CETA

STOP TTIP!

Vine en bus a Madrid a la manifestació unitària contra el CETA

La democràcia, els serveis públics i el medi ambient no es venen, es defenen!!!

dimarts 23 de maig de 2017, per  AE-Agró

Després de la seua aprovació en febrer pel Parlament Europeu, el CETA, l’Acord Econòmic i Comercial Global entre la Unió Europea i el Canadà, es troba en l’actualitat pendent de ser ratificat pels parlaments nacionals i regionals dels Estats membres. El Govern espanyol va remetre el passat 27 de març el Projecte de Llei sobre el CETA, iniciant-se així el tràmit parlamentari que portarà a la votació en Les Corts Generals d’este tractat, també conegut com el "TTIP canadenc". Si com nosaltres rebutges este acord econòmic, mobilitza’t i participa en la manifestació unitària del pròxim dissabte 3 de juny a Madrid. Pots vindre amb autobús des de Castelló, València, Alacant i Elx. #STOP CETA!!!

A pesar de les conseqüències que el CETA, l’Acord Econòmic i Comercial Global entre la Unió Europea i el Canadà, podrà tindre sobre la governabilitat i la capacitat de l’Estat per a protegir i donar resposta a les necessitats bàsiques dels ciutadans, el Govern de Mariano Rajoy vol dur a terme el seu procés de ratificació amb la major rapidesa possible. Amb el suport de PSOE i Ciutadans, el Govern està fent cas omís de l’oposició de les milers de persones que denunciem que tractats com el CETA estan pensats per i per a les grans empreses transnacionals, suposen un dur colp als drets i necessitats de la gent en nombrosos aspectes de la seua vida quotidiana i representen un greu atac al medi ambient i a la democràcia.

L’anàlisi dels efectes d’altres acords semblants demostra que no promouen la millora de drets laborals ni la sostenibilitat ambiental. Tot el contrari, estos tractats són la ferramenta definitiva per mitjà de la qual les grans multinacionals aconseguixen doblegar la democràcia i la sobirania dels països. Entre altres perills, el CETA, per exemple, permetrà que les grans empreses es beneficien d’uns tribunals privats dissenyats per a defendre els seus interessos econòmics per damunt dels drets humans, greixant la màquina que traspassa diners públics a les mans privades.

El "TTIP canadenc" també limita seriosament la capacitat dels governs per a crear, expandir i regular els serveis públics i promou la privatització dels mateixos, a més a més de qüestionar les mesures de precaució de la política europea, que protegixen als consumidors, a la salut pública i al medi ambient. Fins i tot, el CETA suposarà una menor recaptació d’impostos de grans empreses, reduint la capacitat dels estats per a procurar béns i serveis públics, atés que moltes d’elles utilitzen paradisos fiscals.

Paga la pena destacar també que este acord farà que el Canadà i la Unió Europea siguen més vulnerables a la crisi financera, al produir-se una major liberalització dels mercats financers en compte de regular-los com comença a ser urgent i necessari. I que hi ha estudis independents dels seus impactes econòmics que ens diuen que es perdran llocs de treball, tant en la Unió Europea com al Canadà. Els beneficis del tractat seran fonamentalment per als amos del capital, amb el consegüent augment de la desigualtat.

Altres perills del CETA seran el més que possible augment del cost de les prescripcions de medicaments i el seu impacte negatiu sobre drets fonamentals com el de la privacitat i el de la protecció de dades. Per totes estes raons, des de la campanya estatal #NoalTTIP, en la qual participa Acció Ecologista-Agró a través de la campanya STOP TTIP València, fem una crida a la mobilització unitària del 3 de juny a Madrid.

Des de la campanya estatal, que reunix a més de 350 organitzacions socials, ambientals, sindicals, polítiques, associacions de jutges i sectors professionals, exigim als nostres representants electes que atenguen les nostres exigències i que ens donen veu i vot davant de decisions tan transcendentals com són l’acceptació d’estos tractats, que resten poder als governs per a donar-li’l als mercats i que resten protecció a la ciutadania i classe treballadora.

Per això, la ciutadania eixirà una vegada més als carrers, per a mostrar el seu rotund rebuig a un acord que va molt més enllà d’allò comercial i exigir al Congrés dels Diputats que vote en contra de la seua ratificació i, així, que defenga els drets i interessos de la població a qui representa. Perquè els interessos comercials i de les multinacionals no poden estar per damunt de la democràcia, els drets de les persones i el Planeta.

Si vols vindre a la manifestació unitària contra el CETA, pots fer-ho amb l’autobús de la campanya, que eixirà de Castelló a les 6:00 hores del dissabte 3 de juny i passarà per València a les 6:45 hores. També pots vindre amb autobús des d’Alacant, on hem quedat a les 6:00 hores per a arreplegar després als companys d’Elx. El preu de l’autobús en els dos casos és de 20 euros i els contactes per a fer la reserva són els següents: Castelló, Sandra (ssoutto@gmail.com) i Daniel (dgeffner@corts.es); València, Isabel (ibarrajon@pv.ccoo.es) i Marco (marcoallerena@gmail.com); Alacant, Alba (albaquesadasanchez@gmail.com); i Elx, no.al.ttip.elx@gmail.com. #STOP CETA!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Nou Portal de Transparència sobre el TTIP, el CETA i el TiSA

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles