Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2017 > Territori Emys > Dia Mundial del Medi Ambient al Tancat de la Pipa

Territori Emys

Dia Mundial del Medi Ambient al Tancat de la Pipa

Connectem les persones amb la natura de l’Albufera

dilluns 12 de juny de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 3 de juny, vam celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient al Tancat de la Pipa, àrea de reserva de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife custodiem en el Parc Natural de l’Albufera de València. L’activitat, convocada sota el lema "Connectant les persones amb el Medi Ambient", va reunir a unes 50 persones que van descobrir dos de les iniciatives de ciència ciutadana que AE-Agró i SEO/BirdLife impulsem en el Tancat de la Pipa. Concretament el projecte Territori Emys, centrat en la conservació de la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) en la conca mediterrània espanyola, i el Projecte Volant, dedicat al seguiment de papallones i parotets.

Connectar les persones amb el Medi Ambient. Este era el repte del Dia Mundial del Medi Ambient 2017, una cita que Acció Ecologista-Agró i SEO/BirdLife vam celebrar el passat dissabte, 3 de juny, amb una nova jornada de portes obertes en el Tancat de la Pipa. L’activitat va comptar amb la participació d’unes 50 persones que van descobrir dos de les iniciatives de ciència ciutadana que AE-Agró i SEO/BirdLife impulsem en esta àrea de reserva, la qual custodiem en el cor del Parc Natural de l’Albufera de València i que pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX).

Concretament, AE-Agró vam presentar el Projecte Emys, el major voluntariat ambiental del País Valencià per a la conservació de les nostres tortugues autòctones: la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i la tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa). Precisament, esta iniciativa de ciència ciutadana va néixer en 2010 al Tancat de la Pipa, on AE-Agró va introduir amb èxit la tortuga d’estany europea i on des d’aleshores s’ha aconseguit consolidar la població d’Emys orbicularis més important del Parc Natural de l’Albufera.

Enguany, com vam explicar als participants en el Dia Mundial del Medi Ambient, la conservació de la tortuga d’estany europea ha passat de l’acció local a la coordinació entre comunitats autònomes amb el projecte Territori Emys, una nova iniciativa de ciència ciutadana que lidera la Fundació Emys amb la col·laboració del Grup de Recerca en Ecologia Aquàtica Continental (GRECO) de la Universitat de Girona, el GOB-Menorca (Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) i AE-Agró. A més a més el projecte, que al País Valencià té com a escenari el Tancat de la Pipa, compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Per la seua part, els companys de SEO/BirdLife van difondre durant el Dia Mundial del Medi Ambient el Projecte Volant, una iniciativa de ciència ciutadana dedicada al seguiment de papallones i parotets. A més a més, vam aprofitar la jornada per a explicar tot el treball en defensa de la natura que desenvolupem les dues entitats en el Tancat de la Pipa i la importància que tenen les zones humides com l’Albufera per a la conservació de la biodiversitat. La cita va concloure amb un taller de manualitats per als més menuts i amb la solta en esta àrea de reserva de dos juvenils de tortuga d’estany europea, que esperem que troben en el Tancat de la Pipa la seua nova llar.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys: Informe 2016

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles