Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Notícies > Nits de Natura a La Costera de Puçol

Horta Nord

Nits de Natura a La Costera de Puçol

T’esperem a la llum de la lluna en esta muntanyeta de la Serra Calderona

dimarts 13 de juny de 2017, per  AE-Agró

Durant els mesos de juny, juliol i agost el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol et convidem a participar en les activitats de "Nits de Natura a La Costera". Amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) i Calderona Viva anem a convocar sis jornades de natura a la llum de la lluna en La Costera, un paratge natural municipal que AE-Agró custodia des de 2011. La primera cita va ser el passat divendres, 9 de juny, quan vam celebrar "La Nit de les Rates Penades" en esta muntanyeta de la Serra Calderona. La següent convocatòria serà el pròxim dijous 22 de juny, quan et proposem que vingues a descobrir el Projecte Mussols de l’SVO.

El passat divendres, 9 de juny, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol van celebrar "La Nit de les Rates Penades" al Paratge Natural Municipal de La Costera. L’objectiu? Doncs, explicar els beneficis ambientals que ens oferixen les diferents espècies de quiròpters i quines són les principals amenaces que patixen. L’activitat, organitzada amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, va reunir a una quinzena de participants que, per la vesprada, van construir una desena de refugis per a rates penades i que, després de sopar, van realitzar un passeig per esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Durant la ruta nocturna per La Costera, vam escoltar mussols (Athene noctua), enganyapastors (Caprimulgus europaeus) i sabocs coll-rojos (Caprimulgus ruficollis). I, a més a més, vam identificar amb un detector d’ultrasons tres de les cinc espècies de quiròpters que habiten en este paratge natural municipal. Concretament, la rata penada comuna (Pipistrellus pipistrellus), la rata penada de cabrera (Pipistrellus pygmaeus) i la rata penada d’horta (Eptesicus serotinus). Les altres dues espècies que podem trobar en esta muntanyeta de la Serra Calderona són la vulnerable rata penada de cova (Miniopterus schreibersii) i la rata penada de cua llarga (Tadarida teniotis).

Nits de Natura a La Costera

L’activitat del passat divendres és la primera de les sis jornades de natura a la llum de la lluna que AE-Agró i l’Ajuntament de Puçol organitzaran durant els mesos de juny, juliol i agost a La Costera. La següent cita serà el pròxim dijous 22 de juny a les 19:00 hores, quan et convidem a descobrir el Projecte Mussols de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) i, després de sopar, a gaudir d’un nou passeig nocturn per este paratge natural municipal.

Les "Nits de Natura a La Costera" continuaran en juliol i agost amb la col·laboració de Calderona Viva, amb qui hem programat quatre rutes teatralitzades per a tota la família. Concretament, Els mags de les estreles els divendres 21 de juliol i 11 d’agost i Amigues de la nit el dissabte 8 de juliol i el dijous 24 d’agost. Estes quatre rutes teatralitzades començaran a les 20:30 hores, són gratuïtes i per a apuntar-se només has d’enviar un correu electrònic a avillalba@calderonaviva.com o telefonar al 626 679 579. Però dóna’t pressa, perquè les places són limitades!!!

Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol

A més a més de "La Nit de les Rates Penades" a La Costera, el passat cap de setmana AE-Agró Horta Nord també va participar en la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient a la platja de Puçol. Com en les cinc edicions anteriors, la cita va ser organitzada pel Club de Submarinisme Trotafons amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, AE-Agró, l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural), Ràdio Puçol, la Fundación Aguas de Valencia, Surf Puçol, la Fundació Limne, el Club de Pesca Puçol i el Ràdio-Club l’Horta Nord.

L’activitat va ser el passat diumenge, 11 de juny, i va consistir a netejar la platja, els espigons, el fons marí i la zona dunar restaurada per AE-Agró. Esta jornada de natura a la vora de la mar, durant la qual també es van realitzar tallers d’educació ambiental, va concloure amb la solta de tres tortugues babaues (Careta careta) a la platja de Puçol, un dels pocs racons del litoral valencià on esta espècies ha nidificat en els darrers 200 anys.

Finalment, destacar que AE-Agró Horta Nord també va col·laborar el passat dissabte, 10 de juny, en la neteja del litoral de la Marjal dels Moros que va organitzar la Colla Verda de Sagunt. I que durant el passat mes de maig, els ecologistes van convocar una jornada de viverisme forestal a La Costera, on també vam programar amb Calderona Viva la ruta teatralitzada Saps com fer un aeroport d’abelles? i vam continuar amb els treballs per a controlar i eradicar la Lantana camara, una espècie exòtica invasora més coneguda com banderita española.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera de Puçol, aula de conservació i formació ambiental

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles