Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda tanca el curs 2016-17 netejant la platja de la Marjal dels (...)

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda tanca el curs 2016-17 netejant la platja de la Marjal dels Moros

T’esperem després de l’estiu per a continuar defensant els espais naturals de Sagunt

dilluns 19 de juny de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 10 de juny, va finalitzar la temporada 2016-17 de la Colla Verda amb una jornada de neteja a la platja de la Marjal dels Moros. Durant esta primavera, el projecte de voluntariat ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) ha convocat tres activitats en esta zona humida: dues neteges i una visita guiada. A més a més, durant la resta del curs s’han realitzat voluntariats a la Muntanya del Castell de Sagunt, la platja d’Almardà i la Gerència, on es va organitzar un taller sobre els beneficis de la fauna urbana. Des d’AE-Agró volem agrair la participació de totes les persones i entitats que esta temporada heu col·laborat amb la Colla Verda. Ens veiem el pròxim curs!!!

Convocats per la Colla Verda, una desena de voluntaris es van reunir el passat dissabte, 10 de juny, per a netejar la platja de la Marjal dels Moros. L’activitat va arrancar al Grau Vell de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i va permetre retirar part del fem que s’acumula en el litoral d’esta xicoteta però espectacular zona humida. Com en altres ocasions, la majoria de residus que va arreplegar la Colla Verda van ser llaunes de beguda, envasos i diferents tipus de plàstics.

Esta neteja és la segona que realitza esta primavera el projecte de voluntariat ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt en la Marjal dels Moros. El passat mes de maig, la Colla Verda ja va organitzar una activitat per a retirar els residus de les séquies i canals d’este aiguamoll. A més a més, en abril també es va convocar una visita guiada a esta zona humida per a explicar els seus valors naturals i els principals problemes que patix.

Els tres voluntariats primaverals de la Colla Verda a la Marjal dels Moros han comptat amb la col·laboració d’AE-Agró Horta Nord i la participació de diferents entitats. Este és el cas de les associacions culturals de la Falla El Mercat i la Falla El Tronaor, sense l’ajuda de les quals no haguera sigut possible realitzar estes jornades de neteja a la marjal.

Durant el curs 2016-17 la Colla Verda també ha protagonitzat una campanya de voluntariats hivernals al Castell de Sagunt, on es van convocar tres activitats (dos plantacions i una visita guiada) per a reconquerir els valors naturals d’esta emblemàtica muntanya. A més a més, durant la tardor es van realitzar dos jornades d’eliminació de flora exòtica invasora a la platja d’Almardà i un taller a la Gerència del Port de Sagunt sobre els beneficis de la fauna urbana.

Des d’AE-Agró volem agrair la participació de totes les persones i entitats que esta temporada heu col·laborat amb la Colla Verda. Sense la vostra ajuda, este projecte de voluntariat ambiental no seria possible. Així que el pròxim curs esperem comptar de nou amb el vostre suport per a continuar treballant, pam a pam, en la defensa i la conservació dels espais naturals de Sagunt. Ens veiem després de l’estiu!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda et desitja un feliç 2017 de voluntariats mediambientals

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles