Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > STOP TCI! > Més de 300 organitzacions signem una carta instant als grups parlamentaris (...)

STOP TTIP!

Més de 300 organitzacions signem una carta instant als grups parlamentaris a no ratificar el CETA

Este tractat només beneficia a les grans corporacions i amenaça el nostre fràgil planeta

dilluns 26 de juny de 2017, per  AE-Agró

Una àmplia coalició de més de 300 representants de la societat civil i dels àmbits cultural, jurídic, acadèmic i periodístic han entregat hui, dilluns 26 de juny, una carta cridant als grups parlamentaris a no ratificar el tractat comercial amb el Canadà (CETA) al no estar al servei de l’interés públic. Entre les primeres firmes estan les dels secretaris generals d’UGT (Pepe Álvarez), CCOO (Ignacio Fernández Toxo), COAG (Miguel Blanco Suaña), Sindicato Labrego Galego (Isabel Vilalba Seivane), CGT (José Manuel Muñoz Póliz), l’USO (Julio Salazar), ELA (Adolfo “Txiki” Muñoz), el SAT (Óscar Reina Gómez), la secretària general de FACUA (Olga Ruiz) i Ana Etchenique, vicepresidenta de CECU.

També han signat la carta Ignacio González, portaveu de Jutges per a la Democràcia, la vocal de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Blanca Padrós, i l’exjutge Baltasar Garzón, acadèmics com Lina Gálvez, Carlos Berzosa, Marina Subirats, Carlos A. González Svatetz, Arcadi Oliveres i Boadella o l’actor Alberto San Juan. A més a més, la recolzen desenes de coordinadores autonòmiques d’ONG’s de cooperació, la Coordinadora Estatal de Comerç Just, associacions professionals com l’Associació Professional Taxi, l’Associació de Taxistes Autònoms de Catalunya i Elit Taxi.

La carta, que compta també amb el suport d’organitzacions com a Amics de la Terra, ATTAC, SEO/BirdLife, Ecologistas en Acción, Greenpeace i Acció Ecologista-Agró, està dirigida als grups parlamentaris a favor del tractat (PDECat, PNB, Ciutadans i PP) i que en els pròxims dies hauran de votar en el Congrés dels Diputats sobre la ratificació de l’Acord de Comerç entre el Canadà i la Unió Europea (CETA). La missiva també s’envia al Partit Socialista, on se li demana que la decisió final del seu grup parlamentari siga votar en contra del CETA. A esta petició s’han sumat a través de Twitter membres dels partits socialdemòcrates francés, anglés i canadenc sol·licitant al PSOE canviar l’abstenció per una postura més clara de rebuig.

El text de la carta subratlla les preocupacions creixents sobre este tractat, reflectit en l’elevat nombre i en la gran diversitat de persones i organitzacions signants. La campanya estatal #NoalTTIP, impulsora d’esta iniciativa i en la qual participa AE-Agró a través de la campanya STOP TTIP València, afirma que “la gent d’Europa no vol un tractat que només beneficia a les grans corporacions i que amenaça el nostre fràgil planeta i els nostres drets fonamentals. Cridem als grups parlamentaris a representar a la ciutadania i a rebutjar qualsevol acord que no estiga al servei de l’interés públic”.

La carta recorda els principals defectes del tractat i demanda un període d’informació i debat públic durant el qual es consulte a totes les parts afectades pel CETA. També se sol·licita la democratització dels processos de presa de decisió, tant per al CETA com per a futurs acords de comerç i d’inversió de la Unió Europea. A més a més, les entitats firmants exigim l’exclusió de qualsevol mecanisme de resolució de conflictes entre estats i inversors, com per exemple l’ICS del CETA que garantix a les corporacions un sistema judicial paral·lel per a demandar els governs. Volem garanties clares que defenguen els estàndards socials i ambientals en el CETA i que cap òrgan de Cooperació Reguladora puga sotmetre a una revisió permanent les nostres regulacions actuals o futures. Finalment, la carta també mostra el nostre rebuig a més privatitzacions en sanitat, educació o qualsevol altre servei públic.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Milers de persones es manifesten a Madrid contra el CETA

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles