Arrel de la web > AE-Agró > Agenda > Col·loqui-debat: "Com solucionar el problema de les aigües de pluja sense (...)

Comissió de Territori

Col·loqui-debat: "Com solucionar el problema de les aigües de pluja sense destruir l’Horta"

Alternatives al mur de formigó de l’assarb de Godella i Rocafort

dijous 13 de juliol de 2017, per  AE-Agró

DIJOUS 13 DE JULIOL: La Generalitat i els Ajuntaments de Godella i Rocafort (Horta Nord, València) han ressuscitat un vell projecte que posa en perill els valors de l’Horta. Concretament, volen construir un assarb per una àrea d’Horta especialment ben conservada. Un assarb és un canal que arreplega aigua de reg, però, en este cas les aigües de reg ja estan perfectament canalitzades per la històrica xarxa de séquies de l’Horta.

Tanmateix, l’actual administració valenciana vol impulsar este obsolet projecte, redactat quan governava el Partit Popular, per a arreplegar part de les pluvials dels nuclis urbans de Burjassot, Godella i Rocafort i transportar-les a un barranc ja canalitzat. Des de la Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró ens oposem a este nou mur de formigó i plantegem que s’aposte pels Sistemes urbans de Drenatge Sostenible (SuDS) per a solucionar la problemàtica de les pluvials.

Si vols conéixer més a fons esta alternativa a l’assarb i els motius pels quals rebutgem este nou mur de formigó per l’Horta, t’esperem el pròxim dijous, 13 de juliol, a Rocafort. Concretament a les 19:30 hores al centre Nou Espai (antic Casino), on organitzem un col·loqui sobre esta problemàtica i en el qual participaran Lucía Soriano (Fundació Nova Cultura de l’Aigua), Eva Tudela (presidenta d’AE-Agró) i Josep Gavaldà (Per l’Horta). El debat, en el qual també intervindran representants de l’Associació de Veïns Antonio Machado, la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de Rocafort, serà moderat per la nostra companya Lucía Moreno (Comissió de Territori d’AE-Agró).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Els SuDS, una alternativa real a l’assarb de Godella i Rocafort

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n'esteu, escriviu a continuació l'identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d' inscriure's.

Connexióinscriure'scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles