Arrel de la web > Notícies > Buenos Aires vol ser la nova Seattle

Pam a pam

Buenos Aires vol ser la nova Seattle

Convocada a la capital argentina una Cimera dels Pobles contra la Reunió Ministerial que l’Organització Mundial de Comerç celebrarà en desembre

divendres 28 de juliol de 2017, per  AE-Agró

Acció Ecologista-Agró s’ha adherit a la declaració de la Trobada Nacional contra l’Organització Mundial de Comerç (OMC), redactada i signada el 24 de juny a Buenos Aires. Les organitzacions socials, sindicals, de drets humans, territorials, estudiantils, de dones, polítiques, llauradores i antiextractivistes congregades a la capital argentina van cridar eixe dia a mobilitzar-se contra la Reunió Ministerial de l’OMC, que serà del 10 al 13 de desembre, i a participar en una Cimera dels Pobles. L’objectiu? Doncs, generar un moviment global contra el "lliure" comerç a Buenos Aires com el de 1999 a Seattle. A continuació reproduïm un resum de la declaració, a la qual convidem a sumar-se a més entitats i organitzacions del País Valencià.

La Trobada Nacional contra l’Organització Mundial de Comerç (OMC) convoca el pròxim mes de desembre una Cimera dels Pobles a la ciutat de Buenos Aires que col·labore en l’articulació de la resistència contra l’anomenat "lliure" comerç, que només genera polítiques d’explotació i espoliació dels nostres pobles i de la natura, i que avance a visualitzar i discutir les alternatives a este sistema productiu i comercial. 

Les entitats signants d’esta declaració entenem que la lluita contra l’OMC és global i porta una rica història de mobilitzacions i articulacions, ja que esta institució representa els interessos de les empreses transnacionals i no els drets ni les necessitats dels pobles. Una fita en el procés de descrèdit ha sigut la mobilització de les organitzacions socials que en 1999 van posar en evidència els impactes negatius del projecte de liberalització comercial durant la reunió de l’OMC a Seattle, als Estats Units d’Amèrica (EUA). Esta protesta va inspirar a un ampli moviment de resistències anticapitalistes en tot el Planeta. Quatre anys després, altra gran mobilització popular, la de la Reunió Ministerial de l’OMC a Cancun, Mèxic, també va significar un avanç en la resistència contra l’agenda del gran capital transnacional.

Ara és necessari que tornem a connectar les nostres lluites per a mobilitzar-nos contra la llibertat corporativa i els privilegis dels inversionistes. La llibertat ha de ser per a les persones: la llibertat de mobilitat per als treballadors i no per als empresaris i inversionistes que especulen amb les nostres riqueses socials i naturals. En este context hem de discutir novament la qüestió de les alternatives populars i la urgent necessitat d’avançar en projectes que construïsquen noves formes de relacions entre els nostres pobles, que siguen solidàries i complementàries.

Els anys que portem de Tractats de “Lliure” Comerç (TLC) mostren els efectes nefastos de la desregulació i de l’avanç dels privilegis corporatius sobre els nostres pobles i el medi ambient. Enfront d’açò, és hora d’avançar en les alternatives socials, polítiques, econòmiques, feministes i ambientalistes que posen fi a la impunitat corporativa, donen primacia als drets humans i garantisquen l’harmonia amb la natura. També és necessari revertir el desballestament de les polítiques i serveis públics. Rebutgem l’agenda de “lliure” comerç i protecció d’inversions en totes les seues formes, siga per mitjà d’acords bilaterals o interregionals per mitjà de l’àmbit multilateral com l’OMC o per decisió de grups com el G-20. 

Proposem avançar en la rearticulació de les agendes i les campanyes de les organitzacions socials i polítiques, tant en el nostre país com en la regió i a nivell global. És per açò que, des d’esta Trobada Nacional, realitzem una crida a totes les organitzacions i pobles de l’Argentina i del món a participar activament en l’organització i desenvolupament de la Cimera dels Pobles de Buenos Aires, que es celebrarà entre el 10 i el 13 de desembre. I així mostrar la nostra oposició al règim que l’OMC impulsa a nivell global i pensar i discutir alternatives al capitalisme des dels nostres pobles.

Juntes podem construir eixos altres mons possibles. En 2017, fem un nou Seattle a Buenos Aires. Perquè la lluita contra els tractats de lliure comerç que sotmeten als pobles és global. Exigim acords solidaris per al comerç entre els pobles. Treballant pam a pam i dia a dia segur que ho aconseguirem. Per això, des d’Acció Ecologista-Agró convidem a més entitats i organitzacions del País Valencià a sumar-se a la declaració de la Trobada Nacional contra la Reunió Ministerial de l’OMC a Buenos Aires.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Un planeta esgotat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles