Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > El Tribunal Suprem dóna llum verda al primer enderroc d’un xalet de (...)

La Marina

El Tribunal Suprem dóna llum verda al primer enderroc d’un xalet de luxe en el Parc Natural del Montgó

AE-Agró ja ha demanat l’execució de la sentència

dimecres 2 d’agost de 2017, per  AE-Agró

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat el recurs de cassació, interposat pels propietaris del xalet de luxe, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que els obliga a enderrocar la construcció il·legal que van realitzar en l’antiga Colònia Agrícola del Parc Natural del Montgó. A més a més, el TS condemna als propietaris de l’habitatge a pagar 1.000 euros en concepte de costes judicials a Acció Ecologista-Agró, entitat que va denunciar els fets en l’any 2003 i que ja ha demanat l’execució de la sentència a l’Ajuntament de Dénia (La Marina, Alacant). Quan es faça efectiva, este xalet de luxe es convertirà en la primera construcció il·legal que és enderrocada al Parc Natural del Montgó.

Tal i com vam advertir des del col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Marina en gener, quan vam fer públic que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ratificava l’enderroc d’este xalet de luxe, el recurs de cassació presentat pels seus propietaris només era una treta legal per a retardar l’execució de l’ordre de demolició. I així ho ha confirmat el Tribunal Suprem (TS), que el passat 7 de juliol desestimava el recurs, donant llum verda al primer enderroc d’una construcció il·legal al Parc Natural del Montgó. Concretament en la zona de l’antiga Colònia Agrícola.

A més a més el TS ha condemnat als infractors a pagar 1.000 euros en concepte de costes judicials a AE-Agró, entitat que va denunciar esta il·legalitat urbanística en l’any 2003, quan els propietaris, que disposaven d’una llicència per a "reparació de coberta sense tocar estructura, condicionament de cuina i reparació de façana i pintat exterior", van ampliar i renovar l’habitatge fins al punt de transformar 10.000 metres quadrats de terra de conreu en una piscina, un nou camí, un galliner de grans dimensions i una casa de major tamany.

I tot açò amb l’agreujant de realitzar-se dins de l’àrea de protecció del Montgó, sobre sòl no urbanitzable, segons establix el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del parc natural. I, per si fóra poc, realitzant les obres a pesar d’existir una resolució administrativa que ordenava la seua suspensió. Fins i tot, els propietaris del xalet van arribar a retirar el precinte policial i van continuar amb la transformació il·legal dels seus terrenys, mostrant així un absolut despreci per l’autoritat, la normativa urbanística i els valors naturals del Montgó.

Però, el temps finalment ens ha donat la raó i, després de conéixer que el TS desestimava el recurs de cassació, ja hem demanat a l’Ajuntament de Dénia que execute l’ordre de demolició. Així que en breu esperem assistir al primer enderroc d’una xalet de luxe construït il·legalment al Parc Natural del Montgó. Pam a pam, ho anem a aconseguir!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Després de l’incendi del Montgó, què cal fer?

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles