Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya > La Casa Penya seduïx a veïns i turistes d’Almardà

La Casa Penya

La Casa Penya seduïx a veïns i turistes d’Almardà

El centre d’educació i voluntariat ambiental de Sagunt que AE-Agró gestiona a la Marjal d’Almenara rep 142 visitants durant les jornades de portes obertes de l’estiu

dijous 31 d’agost de 2017, per  AE-Agró

Per segon estiu consecutiu, la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) han obert les portes de La Casa Penya per a seduir a veïns i turistes amb els tresors naturals de la Marjal d’Almardà-Almenara. En total, durant els mesos de juliol i agost, s’han programat en este centre municipal d’educació i voluntariat ambiental huit visites guiades, que s’han celebrat els diumenges de matí i han sumat 142 participants. A més a més de la visita guiada a La Casa Penya, cada jornada de portes obertes ha inclòs també un passeig per la Finca de Penya, la reserva de fauna silvestre de la Marjal d’Almardà que AE-Agró custodia junt a este centre d’educació ambiental.

Explicar a veïns i turistes d’Almardà la importància i els tresors naturals dels tres ecosistemes mediterranis litorals: la platja, el saladar i la marjal. Este era el repte de les jornades de portes obertes de La Casa Penya que, per segon estiu consecutiu, han organitzat la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València). Huit visites guiades, celebrades els diumenges de matí, que han permés a 142 persones descobrir, per exemple, el paper clau que juguen les dunes i la seua vegetació en la conservació de les platges, la particular flora dels saladars o les aus que trobem a la marjal.

Durant cada jornada de portes obertes també s’ha repassat la història de La Casa Penya, un antic sequer d’arròs transformat ara en un centre d’educació i voluntariat ambiental, propietat de l’Ajuntament de Sagunt i gestionat per AE-Agró. I s’ha parlat dels ullals de Quartons i Cavanilles, La Font de Quart i la resta d’elements del sistema hídric que dóna vida al conjunt de la Marjal d’Almenara, una zona humida que enguany s’incorporarà a la Llista Ramsar d’aiguamolls d’importància internacional.

A més a més, s’han aprofitat les visites guiades a La Casa Penya per a recordar tot el treball d’AE-Agró per a defensar i protegir esta zona humida des de finals del segle passat. Un treball que s’ha pogut comprovar in situ durant cada jornada de portes obertes. Com? Doncs, amb un passeig final per la Finca de Penya. Esta reserva de fauna silvestre, que s’ha ampliat de 20 a 30 hectàrees este mateix any gràcies a la tasca de custòdia del territori desenvolupada per AE-Agró, alberga espècies molt valuoses. Este és el cas, per exemple, del fumarell de galta blanca (Chlidonias hybrida), el gall de canyar (Porphyrio porphyrio) o la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis).

Des d’AE-Agró volem agrair a veïns i turistes d’Almardà la bona acollida que han tingut de nou les visites guiades de l’estiu a La Casa Penya. També, agrair el suport de l’Ajuntament de Sagunt a este projecte. En setembre tornarem a organitzar més jornades de portes obertes i altres activitats en este centre d’educació i voluntariat ambiental. Esteu totes i tots convidats a participar. I, si voleu concertar una visita amb un col·legi, institut o qualsevol altre centre educatiu, recordeu que només heu d’enviar un correu electrònic a visitescasapenya@gmail.com o telefonar al 684 456 820. Deixa’t seduir per la marjal i vine a descobrir La Casa Penya. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Nova promoció d’animals de marjal

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?