Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Exigim retirar un anunci de BMW per incitar a la conducció temerària

València en Bici

Exigim retirar un anunci de BMW per incitar a la conducció temerària

Demanem a la l’Associació d’Usuaris de la Comunicació que se suprimisca immediatament esta publicitat que promou la velocitat en els carrers de les nostres ciutats

dimecres 13 de setembre de 2017, per  AE-Agró

El col·lectiu de València en Bici-Acció Ecologista-Agró i ConBici, la coordinadora estatal en defensa de la bici, hem fet arribar a l’Associació d’Usuaris de la Comunicació un escrit de protesta per un anunci comercial de televisió de l’empresa automobilística BMW. A més a més de la queixa, en el document presentat hem demanat la retirada immediata d’esta publicitat televisiva. El motiu? Doncs, que este anunci convida a comportaments perillosos al volant i incita a la conducció temerària, ja que mostra un model d’automòbil de gran cilindrada i prestacions esportives del qual s’emfatitza, de forma exclusiva, la velocitat i la capacitat d’acceleració del vehicle pels carrers d’una ciutat.

El text de protesta, presentat pel col·lectiu de València en Bici-Acció Ecologista Agró i la coordinadora estatal en defensa de la bici ConBici, al·lega que l’anunci de BMW podria incomplir dos principis bàsics del Codi de Conducta Publicitària de l’Associació per a l’Autoregulació de la Comunicació Comercial. En primer lloc, l’article 7, per incitar a realitzar comportaments il·legals, i segon, l’article 9, per encoratjar pràctiques perilloses.

A més a més, València en Bici-AE Agró i ConBici argumentem davant de l’Associació d’Usuaris de la Comunicació que la publicitat denunciada podria incomplir també l’article 17 del Codi Consolidat de Pràctiques i Màrqueting de la International Chamber of Commerce (ICC), ja que promou pràctiques potencialment perilloses o situacions que mostren desdeny per la seguretat o la salut.

Paga la pena destacar que la companyia BMW ha sigut recentment declarada culpable d’incomplir les normes de publicitat responsable en el Regne Unit a l’emfatitzar el factor de la velocitat com a principal característica d’un dels seus models d’automòbil. Des de València en Bici i ConBici fem un crida a esta companyia, que estenem a la resta d’empreses automobilístiques, perquè en les seues estratègies comercials emfatitzen les bones pràctiques al volant i valors com la prudència, l’empatia amb altres usuaris de la via i la conducció responsable i sostenible.

"Cada any, en el nostre país, es produïxen uns 11.000 atropellaments, la majoria en ciutat. I d’ells quasi 400 són mortals. Per a combatre eixe alifac, cada vegada són més les entitats, col·lectius i administracions públiques que aposten per reduir a 30 km/hora la velocitat màxima permesa en molts carrers de les nostres ciutats. BMW i les altres companyies automobilístiques han d’actuar amb sentit de responsabilitat social i no han de confondre els nostres carrers amb un circuit de carreres”, assenyala Manuel Martín, Director Tècnic de ConBici.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : ConBici celebra la seua assemblea a València

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles