Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > L’Aplec Ecologista del País Valencià celebra la seua VI (...)

Pam a pam

L’Aplec Ecologista del País Valencià celebra la seua VI edició

Premi Ametlla de Palla per al GECEN per defensar i protegir la natura de Castelló

dimarts 26 de setembre de 2017, per  AE-Agró

El passat cap de setmana, Carrícola es va tornar a erigir com la capital de l’ecologisme valencià. Unes 150 persones es van reunir en esta xicoteta localitat de La Vall d’Albaida per a participar en el VI Aplec Ecologista del País Valencià, una cita que enguany va comptar amb tres ponents de reconegut prestigi estatal: Yayo Herrero, Rosa María Calaf i Joaquín Araujo. A més a més, es van programar tot tipus d’activitats vinculades amb la protecció i la conservació del medi ambient i es va lliurar el III Premi Ametlla de Palla, que va reconéixer el treball desenvolupat pel GECEN (Grup per a l’Estudi i la Defensa dels Espais Naturals) a Castelló.

Després d’un any en guaret, el passat cap de setmana l’Aplec Ecologista del País Valencià tornà amb força a Carrícola (La Vall d’Albaida, València) per a celebrar la seua sisena edició amb tres ponents de luxe: Yayo Herrero, que va plantejar una sèrie de propostes ecofeministes per a transitar cap a un món sostenible; Rosa María Calaf, que va analitzar els vincles entre els conflictes internacionals i el Medi Ambient; i Joaquín Araujo, que va centrar la seua poètica intervenció en els paisatges vius com a patrimoni cultural.

A més a més de les tres ponències, el dissabte per la vesprada es van realitzar simultàniament tres taules redones amb experts sobre les següents temàtiques: "Llauradors i ramaders front el negoci dels intermediaris", "Canvi Climàtic: Un debat necessari a nivell autonòmic" i "Infraestructures verdes, solucions naturals per a problemes urbans", col·loqui que va ser moderat per la nostra companya Lucía Moreno, membre de l’equip d’Acció Ecologista-Agró al Tancat de la Pipa.

Esta taula va arrancar amb una presentació sobre filtres verds per a la depuració d’aigües a càrrec de Miguel Martín Monerris, investigador de l’Institut Universitari d’Enginyeria de l’Aigua i del Medi Ambient (IIAMA) de la Universitat Politècnica de València (UPV). A continuació va intervindre Lucía Soriano, enginyera de Camins, Canals i Ports de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, que va explicar el canvi de paradigma que representen els Sistemes urbans de Drenatge Sostenible (SuDS). Finalment, Miguel Crespo, activista d’AE-Agró Horta Nord, va exposar el projecte de restauració de flora dunar de Puçol contra l’erosió litoral.

Diumenge pel matí es va celebrar un quart col·loqui. Concretament sobre experiències d’èxit de col·lectius. En ell van participar els Horts Urbans de Benimaclet, l’associació Connecta Natura, amb els seus projectes Lligabosc i Mosaics de Vida, i la nostra companya Sara Aunés. La coordinadora de la Comissió d’Educació Ambiental d’AE-Agró va parlar de la Colla Verda de Sagunt, una iniciativa de voluntariat ambiental local que enguany complix 16 anys de vida.

Premi Ametlla de Palla per al GECEN

Per tercera edició consecutiva, l’Aplec Ecologista del País Valencià també va lliurar el Premi Ametlla de Palla, que reconeix el treball en defensa de la natura d’una organització. Després de premiar a Xúquer Viu en 2014 i a La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi en 2015, enguany l’Ametlla de Palla ha sigut per al GECEN (Grup per a l’Estudi i la Defensa dels Espais Naturals) per la seua tasca mediambiental a la província de Castelló. El premi es va entregar dissabte per la nit i a continuació tots vam ballar i cantar amb l’actuació musical de Lilit i Dionís.

Destacar que durant l’Aplec Ecologista d’enguany, organitzat per la Coordinadora Ecologista de La Vall d’Albaida (CEVA) i La Colla Ecologista L’Arrel d’Ontinyent amb la col·laboració d’AE-Agró i l’Ajuntament de Carrícola, també es va poder visitar l’exposició "La contaminació per ozó troposfèric". I, com en les edicions anteriors, es va realitzar un intercanvi de llavors, un mercat de productes de proximitat, un tast de cerveses artesanes i ecològiques, una fira d’entitats i activitats infantils.

Des d’AE-Agró volem felicitar a la CEVA i L’Arrel per este magnífic Aplec i agrair el suport del Col·lectiu L’Esquella, Llavors d’Ací, EINES, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valencià, Avinença, Caixa Ontinyent, Ecologistas en Acción, Ontinyent en Bici i VilaWeb. Com no, també donar les gràcies a tots els voluntaris que l’han fet possible i als ponents que ens han regalat la seua companyia, calidesa i el seu saber. El pròxim any, esperem retrobar-nos de nou a Carrícola. Aplec i salut!!! Aplut!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Cinc anys d’Aplec: Llavors per al canvi necessari

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles