Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > "L’Albufera de les" Aus ompli d’activitats el parc natural este (...)

Pam a pam

"L’Albufera de les" Aus ompli d’activitats el parc natural este cap de setmana

Els organitzadors del festival incidim en la importància de conservar esta zona humida que resulta clau per a l’avifauna en la Mediterrània occidental

divendres 6 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

Este cap de setmana es celebra la segona edició del festival "L’Albufera de les Aus". Xerrades, fira d’entitats, exposicions, cine a l’aire lliure, tallers i jocs infantils es donaran cita en l’entorn d’este zona humida, una joia ambiental de la península ibèrica que, desafortunadament, requerix constants mesures per a frenar i pal·liar les amenaces que patix. Som precisament les organitzacions, empreses i administracions vinculades a la seua conservació, com és el cas d’Acció Ecologista-Agró, qui impulsem esta celebració ciutadana. Amb este festival pretenem divulgar el valor i la diversitat de las aus del Parc Natural de l’Albufera de València i mostrar els treballs que, dia a dia, tracten de preservar esta zona humida.

Les activitats programades pel festival "L’Albufera de les Aus", pensades per a "pardalers" de totes les edats i nivells de coneixement, es repartixen entre el divendres 6 i el diumenge 8 d’octubre per la Casa Forestal del Saler, el Centre d’Interpretació del Racó de l’Olla, el Tancat de la Pipa i altres llocs del parc natural.

L’objectiu principal de l’organització del festival és donar a conéixer la importància d’este zona humida per a la conservació de la biodiversitat en general i de les aus en particular. I, per tant, per a l’observació i gaudi per part de la societat de l’enorme patrimoni natural que es localitza a penes deu minuts de la ciutat de València.

Conservació i reivindicació

Per a les entitats organitzadores, un dels grans objectius de "L’Albufera de les Aus" és acostar el públic a l’observació de les aus, una afició que pot ser al mateix temps una ferramenta de conservació molt eficaç per a la biodiversitat d’este espai natural, un dels més importants de tota la Mediterrània occidental. Precisament la gestió, conservació i divulgació de l’Albufera seran els temes que centraran la taula redona amb la qual el divendres per la vesprada s’inaugurarà el festival en la Casa Forestal del Saler, acompanyada d’una magnífica exposició del fotògraf local José Ignacio Ballester.

Dos dies de "pardaleig"

El dissabte pel matí les activitats es traslladen al Centre d’Interpretació del Racó de l’Olla, amb la fira d’associacions, observació d’aus, rutes guiades, tallers infantils i xerrades. Per la vesprada, de nou a la Casa Forestal del Saler, tindran lloc les dues xerrades principals del festival, a càrrec de Nacho Dies i Antonio Sandoval, autor del llibre ¿Para qué sirven las aves?, i també la projecció a l’aire lliure de The Million Dollar Duck, de Brian Golden Davies. Est documental narra la història de sis il·lustradors de natura retratant escenes d’ànecs, en un concurs que ha suposat una de les més importants ferramentes de conservació d’aus aquàtiques als Estats Units d’Amèrica (EUA).

Marató dominical

Durant el matí del diumenge se celebrarà una Marató ornitològica. Deu equips, liderats per ornitòlegs experts, pugnaran per observar el nombre més gran d’espècies d’aus per tot l’entorn del parc natural. Al mateix temps, els xiquets celebraran el seu particular Xiquimarató, amb un recorregut amb barca, prismàtics i guies de camp en el Tancat de la Pipa.

Totes les activitats es troben obertes al públic en general i són d’assistència lliure. En el cas de les eixides per a observació d’aus de dissabte pel matí i les maratons ornitològiques, es requerix inscripció prèvia en el correu albuferadelesaus@gmail.com.

Els organitzadors, entre els quals trobem institucions com l’Agència Valenciana del Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de València, entitats com a SEO/BirdLife, Acció Ecologista-Agró, la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) i la Fundació Assut, i les empreses integrades en l’Associació de Guies de Birding de la Comunitat Valenciana, esperem que esta experiència, al marge del seu objectiu divulgatiu, servisca per a consolidar un certamen que es repetisca cada any i que contribuïsca a promoure el turisme ornitològic a l’Albufera i altres espais naturals del País Valencià.

En esta segona edició de "L’Albufera de les Aus", a més a més dels organitzadors del festival, col·laboren el Parc Natural de l’Albufera de València, l’Ajuntament de València, Gracomsa Alimentaria, NuovaSesac, Swarovski Optik, Pavagua Ambiental, Acuamed, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), Samaruc Digital, Tundra Ediciones i Calderona Viva.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Perquè ens oposem a la crema de la palla de l’arròs a l’Albufera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles