Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Biciacció en defensa del Xúquer

Muntanyeta dels Sants

Biciacció en defensa del Xúquer

Volem el cabal ecològic i un camí per a vianants i ciclistes vora riu!!!

dimarts 24 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 21 d’octubre, la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró es va sumar a la biciacció en defensa del Xúquer convocada per La Ribera en Bici-Ecologistas en Acción i Xúquer Viu. Esta jornada reivindicativa tenia com a objectiu exigir el cabal ecològic del riu i el Camí del Xúquer, un itinerari per a ciclistes i vianants que connectaria els pobles de La Ribera des de Sumacàrcer fins a Cullera. A més a més, la Muntanyeta dels Sants-AE Agró també ha participat este cap de setmana en dues activitats d’Interpreta Natura celebrades a Sueca: un voluntariat per a eliminar l’exòtic i invasor curatall (Carpobrotus edulis) en la platja de Bega de Mar i una jornada d’anellament científic d’aus a l’Ullal de Baldoví.

Un cabal ecològic per al Xúquer i un itinerari per a ciclistes i vianants que connecte els pobles de La Ribera per la vora del riu. Estes van ser les dos grans reivindicacions de la biciacció convocada per La Ribera en Bici-Ecologistas en Acción i Xúquer Viu el passat dissabte, 21 d’octubre, i a la qual es va sumar el col·lectiu de la Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró.

Els nostres companys de Sueca van començar a pedalejar a primera hora del matí per a arribar a les 10:00 hores a la Plaça Major d’Alzira. Ací es van reunir amb la resta de col·lectius i participants en esta acció sobre dos rodes, que els va portar a pedalejar fins al Parc Fluvial d’Alzira, on es va presentar el projecte d’implementació del Camí del Xúquer.

Esta proposta d’itinerari, pensat per a ciclistes i vianants, uniria els pobles de La Ribera des de Sumacàrcer fins a Cullera per la vora del riu. Passaria per localitats com Sueca, Carcaixent, Gavarda o Alzira i permetria a la ciutadania apropar-se al Xúquer i gaudir dels beneficis que ens aporta. La major part dels 50 kilòmetres del seu traçat discorre per camins agrícoles i de servei. Així que només caldria una inversió per a endreçar la infraestructura ja existent, connectar determinats trams i senyalitzar la ruta correctament.

Durant la biciacció del passat dissabte, La Ribera en Bici, Xúquer Viu i la Muntanyeta dels Sants-AE Agró també vam tornar a exigir un cabal ecològic per al riu. O siga, un mínim d’aigua que garantisca el manteniment i la conservació dels ecosistemes aquàtics i de ribera del Xúquer.

Eliminació de curatall i anellament d’aus amb Interpreta Natura

A més a més de la biciacció en defensa del Xúquer, la Muntanyeta dels Sants també va participar en dues activitats més el passat cap de setmana. Concretament en dues convocatòries dels amics d’Interpreta Natura a Sueca. Així, el dissabte, la Muntanyeta dels Sants es va sumar a un voluntariat ambiental per a eliminar curatall (Carpobrotus edulis) a la platja de Bega de Mar. Esta planta exòtica invasora és originària del sud d’Àfrica i pel seu gran ús ornamental i la seua facilitat per a reproduir-se s’ha escampat per molts indrets del País Valencià. Especialment per les platges, on dificulta la supervivència de les espècies dunars autòctones.

Després de treballar de valent per a netejar de curatall la platja de Bega de Mar, el diumenge, 21 d’octubre, els nostres companys de la Muntanyeta dels Sants van assistir a una jornada d’anellament científic d’aus a l’Ullal de Baldoví, racó del Parc Natural de l’Albufera de València que pertany al terme municipal de Sueca. L’activitat, organitzada per Interpreta Natura amb la col·laboració de SEO/BirdLife, va ser molt enriquidora i va servir a tots els assistents per a aprendre moltes curiositats sobre les aus i l’apassionant món de l’ornitologia.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Marjal de Sueca, un gran abocador incontrolat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?