Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió setembre 2017 (II)

Comissió Permanent

Acta reunió setembre 2017 (II)

dimarts 31 d’octubre de 2017, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el 27 de setembre de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari i Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer. Disculpen assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Celia Tello (Comissió Jurídica), Alicia Moreno (Camp de Morvedre) i Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocals. S’aprova l’acta de la reunió de setembre (I) i es tracten els següents temes:

Denúncia per l’acció directa no violenta a l’Hotel Sidi Saler

Dues de les companyes que en maig van participar i van ser identificades per la policia en l’acció directa no violenta per a demanar l’enderrocament del Sidi Saler, també conegut com l’Algarrobico valencià, han rebut a les seues cases la notificació d’una sanció econòmica de 200 euros. La protesta va consistir a desplegar diverses pancartes a la part frontal d’este hotel abandonat i que es troba ubicat en una de les zones de més valor mediambiental del Parc Natural de l’Albufera de València.

La Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró acorda traslladar l’assumpte a la Comissió Judicial de l’associació per a tractar de recórrer les multes imposades a les nostres activistes, ja que durant la protesta no es va provocar cap danys a l’edifici. Si les sancions no es poden recórrer, Acció Ecologista-Agró assumirà el pagament de les denúncies.

Conveni amb la Fundació Nova Cultura de l’Aigua

La Comissió Permanent analitza el possible conveni de col·laboració entre la nostra associació i la Fundació Nova Cultura de l’Aigua (FNCA). Este conveni té com o objectiu realitzar activitats en comú i establix un marc senzill de col·laboració bàsica en àrees d’interés mutu. A més a més, incorporaria un annex per a deixar la porta oberta a col·laboracions més específiques. Per exemple, per a desenvolupar el projecte de bones pràctiques en matèria d’aigua que ens ha concedit la Conselleria de Medi Ambient i en el qual volem comptar amb l’assessorament de la FNCA per a desenvolupar Sistemes urbans de Drenatge Sostenible (SUDS) en centres educatius de l’entorn del Parc Natural de l’Albufera de València.

Conveni amb l’Ajuntament de València per a la gestió del Tancat de la Pipa

La Comissió Permanent també parla de la proposta de conveni que ens ha presentat l’Ajuntament de València per a la gestió del Tancat de la Pipa. Des de la Regidoria de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera plantegen una dotació de 50.000 euros per a AE-Agró i SEO/BirdLife, les dues entitats que custodiem el Tancat de la Pipa, àrea de reserva de l’Albufera propietat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX).

Esta subvenció seria bianual, renovable i es repartiria, més o menys, en un 65% per a AE-Agró i un 35% per a SEO/BirdLife. Sembla que la subvenció és directa i nominal, ja que apareix en els pressupostos municipals aprovats per a 2018. Este tipus de subvenció implica menys tràmits per a la seua adjudicació i gestió.

XV Congrés ibèric "La Bicicleta i la Ciutat"

Segons informen els companys de València en Bici-AE Agró, el pressupost que té l’Ajuntament de València per al XV Congrés ibèric "La Bicicleta i la Ciutat" continua sent de 18.000 euros per a 2017, que el consistori ens vol concedir amb un contracte menor que s’hauria de tramitar immediatament. Per a 2018, l’Ajuntament baralla la possibilitat d’un pressupost de 75.000 euros per al Congrés Ibèric "La Bicicleta i la Ciutat" en concepte de prestació de serveis per a l’organització de l’esdeveniment.

La Comissió Permanent considera que encara falta informació per part de la Regidoria de Mobilitat Sostenible respecte a la forma de concessió d’este pressupost. A dia de la reunió, entenem que caldrà participar en un concurs públic per a poder accedir a ell. S’acorda que València en Bici continue les negociacions amb la Regidoria de Mobilitat i que informe a la Comissió Permanent sobre possibles modificacions, pressupost final, tipus de contracte...

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 25 d’octubre de 2017, amb la presència d’Eva Tudela (La Ribera) com a presidenta, Alberto Maravall (València en Bici) com a secretari, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer i Alicia Moreno (Camp de Morvedre) i Marcos Pla (Comissió de Participació) com a vocals. Disculpen assistència Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Celia Tello (Comissió Jurídica) com a vocals.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió setembre 2017 (I)

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?