Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d´activitats > La Colla Verda protagonitza una plantació de flora dunar a Corinto

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda protagonitza una plantació de flora dunar a Corinto

L’objectiu d’esta actuació és consolidar un nou muntanyar junt a la Gola de Quartell

dijous 2 de novembre de 2017, per  AE-Agró

El passat dissabte, 28 d’octubre, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) i Acció Ecologista-Agró, va organitzar la seua segona activitat de la tardor. Després de netejar la platja d’Almardà en setembre, ara tocava posar el nostre granet d’arena per a consolidar un nou muntanyar, que és el nom que reben les dunes en este racó del litoral valencià. Amb este repte, una quinzena de voluntaris van treballar de valent durant tot el matí per a plantar diferents espècies de flora dunar a la platja de Corinto. Concretament, junt a la Gola de Quartell, en un monticle creat a partir dels sediments que abans taponaven la gola i que ara seran la base per a crear un nou muntanyar.

A les nostres platges tenim un tresor natural que protegix el litoral de l’erosió que provoquen la mar i el vent. Este tresor natural són les dunes, també anomenades muntanyars al Camp de Morvedre i La Plana Baixa. Així que una bona manera de protegir l’arena de la platja és conservar les dunes. I, quan es pot, tractar de consolidar nous muntanyars, tal i com va fer el passat dissabte, 28 d’octubre, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró.

Enguany, els temporals van taponar de nou la Gola de Quartell. Quan l’Ajuntament de Sagunt va retirar els sediments que obstruïen esta connexió de la Marjal d’Almardà-Almenara amb la mar, AE-Agró va demanar que es dipositaren a la platja de Corinto, en paral·lel a la línia de costa. El motiu? Doncs, aprofitar-los com a base per a consolidar un nou muntanyar que conserve l’arena en este racó del nostre litoral.

Per a accelerar el procés natural de revegetació dunar, la Colla Verda va convocar una plantació el passat dissabte. Durant este voluntariat vam pintar de verd el monticle de sediments amb espècies autòctones d’especial importància per a conservar el nou muntanyar. Este és el cas, per exemple, de la grama marina (Elymus farctus), fonamental per a consolidar la primera línia de la duna.

A més a més, la quinzena de voluntaris que van participar en esta jornada de natura a la vora de la mar també vam introduir en el monticle de sediments altres espècies com el preciós liri de mar (Pancratium maritimum), l’herba dels conills (Lotus creticus), l’efedra (Ephedra distachya) o el card marí (Eryngium maritimum). Esperem que totes estes plantes prosperen i que, pam a pam, es consolide el nou muntanyar de Corinto.

Si vols ajudar-nos a conservar i protegir les dunes de Sagunt, et convidem a participar en la següent activitat de la Colla Verda. La cita serà el dissabte 25 de novembre, quan tenim programada una nova plantació de flora dunar. Per a posar el teu granet d’arena en este projecte, només has d’enviar un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. T’esperem a la platja esta tardor!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Colla Verda neteja la platja d’Almardà

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles