Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Una vegada més ens sumem al tren

València en Bici

Una vegada més ens sumem al tren

Convoquem una protesta davant de l’Estació del Nord i una marxa cicloturista per a reivindicar a RENFE millores en la línia C-3 de rodalia

divendres 10 de novembre de 2017, per  AE-Agró

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró ens sumem a les reivindicacions d’alcaldes, moviments socials i ciutadans i ciutadanes de les comarques de La Foia de Bunyol i La Plana d’Utiel-Requena per a exigir a RENFE millores en la línia C-3 de rodalia. Amb este objectiu hem organitzat, amb el suport del SFF-CGT, una marxa cicloturista el dissabte 18 i el diumenge 19 de novembre per a demanar la modernització de la línia C-3. També hem convocat una acció a l’Estació del Nord el divendres 17 per a denunciar la mala gestió de RENFE. Des de València en Bici-AE Agró vos convidem a sumar-vos a estes dues accions reivindicatives per a exigir un servei ferroviari coherent i de qualitat.

València en Bici-Acció Ecologista Agró porta més de 25 anys defensant el tren de rodalia i els regionals, un ferrocarril del qual mai no parlen els empresaris, encabotats primer amb l’AVE i ara amb un Corredor Mediterrani pensat per a l’alta velocitat i les mercaderies. Però, que s’oblida dels ciutadans. Tanmateix, nosaltres no ens oblidem d’ells. Per això, el pròxim cap de setmana pedalejarem per a exigir a RENFE que complisca el Pla de Rodalia 2010-2020 en la línia C-3, on encara no ha posat ni una sola travessa nova.

Com estan fent els ajuntaments, moviments socials i ciutadans i ciutadanes de La Foia de Bunyol i La Plana d’Utiel-Requena, demanem a RENFE que garantisca el servei en la línia convencional València-Madrid per Conca. Especialment davant de la imminent revisió de les Obligacions de Servei Públic (OSP), que podria implicar la clausura parcial o la reducció d’este servei ferroviari.

A més a més, sol·licitem de manera urgent un pla de millora i rehabilitació en esta línia de rodalia i mitja distància per a augmentar la seua seguretat, estalviar temps, incrementar la freqüència de trens, electrificar i desdoblar les vies i renovar els ferrocarrils, adaptant-los a persones amb mobilitat reduïda i les persones usuàries de la bicicleta, per a potenciar així el seu ús en l’àmbit social i turístic, ja que esta línia presenta unes condicions extraordinàries per a este fi. Volem, en definitiva, que RENFE done un servei coherent i de qualitat.

Per tots estos motius, València en Bici-AE Agró ha organitzat, amb el suport del SFF-CGT, una marxa ciclista reivindicativa per la comarca de La Plana d’Utiel-Requena el dissabte 18 i el diumenge 19 de novembre. Esta marxa volia realitzar-se combinant la bici i el tren de rodalia. Però, ha sigut impossible per la manca de col·laboració de RENFE. Així que es farà amb bici i autobús.

Precisament, per la manca de col·laboració de RENFE, hem convocat també una acció davant de l’Estació del Nord el pròxim divendres, 17 de novembre, a les 17:30 hores. Consistirà a realitzar un teatre de carrer per a denunciar la mala gestió de RENFE, que porta una política comercial nefasta que s’ha manifestat enguany amb la supressió, sense previ avís, de 900 trens de rodalia del nucli de València, a causa d’una mala planificació al quedar-se sense maquinistes. Esta política comercial, a més a més, menysprea els clients que viatgem amb bicicleta, posant cada vegada més traves en els trens de Mitja Distància. Inclús en línies que donen servei a Vies Verdes.

Per a participar en la marxa reivindicativa del pròxim cap de setmana, els interessats heu d’apuntar-vos i pagar els gastos de la inscripció, que cobrixen el transport amb autobús amb remolc per a bicicletes d’anada i tornada (28 euros) i l’allotjament i el desdejuni (12 euros) en l’alberg de Camporrobles. El punt d’eixida serà el carrer Sant Vicent, enfront de l’Estació de l’AVE, on t’esperem el dissabte 18 de novembre a les 8:30 hores. Des d’ací anirem a l’estació de rodalia de Requena per a realitzar una ruta en bici per la vall del Riu Magre fins a Camporrobles, on ens concentrarem per la vesprada amb els representants de l’ajuntament i el veïns d’esta localitat a la Plaça d’Espanya.

El diumenge, a les 11:00 hores, participarem en una taula redona sobre la situació d’esta línia de ferrocarril i en la qual també estaran presents l’Ajuntament de Camporrobles, el sindicat ferroviari SFF-CGT, l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril (AVAF) i tècnics convidats. Després, a les 12:30 hores, visitarem el poblat iber del Molón. Per la vesprada tornarem a Camporrobles per a regressar a València amb l’autobús.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Besos per a salvar l’amor entre la bici i el tren

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?