Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Natura entre marjal i muntanya

Horta Nord

Natura entre marjal i muntanya

Un centenar de persones participen en la segona visita guiada del mes de novembre a la Marjal dels Moros i en la revisió de les caixes-niu de La Costera de Puçol

dimarts 14 de novembre de 2017, per  AE-Agró

El passat cap de setmana, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va organitzar dues activitats a Puçol amb la col·laboració de l’ajuntament d’esta localitat. El dissabte, 11 de novembre, vam convocar un voluntariat ambiental amb La Granja de Bitxos per a revisar les caixes-niu instal·lades al Paratge Natural Municipal de La Costera. I el diumenge, 12 de novembre, vam celebrar, amb el suport del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València, la segona visita guiada del mes de novembre a la Marjal dels Moros. En total, un centenar de persones es van sumar a estes dues jornades de natura entre marjal i muntanya.

Amb motiu de la "Tardor de Natura a La Costera", el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va organitzar el passat dissabte, 11 de novembre, una jornada de revisió de caixes-niu en esta muntanyeta de la Serra Calderona. L’activitat, que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol i la participació de La Granja de Bitxos, va reunir a una desena de voluntaris en este paratge natural municipal.

Primer, es van revisar els tres hotels per a insectes instal·lats en el viver forestal i els horts d’oci de La Costera. Enguany, hem constatat un increment en l’ocupació d’estos refugis. La seua finalitat és afavorir la presència de vespes i abelles solitàries, així com altres espècies de fauna auxiliar, que ens ajuden a controlar plagues agrícoles i forestals sense necessitat d’utilitzar cap tipus de producte químic.

A continuació, vam realitzar el seguiment de les caixes-niu per a ocells insectívors de La Costera. Concretament, vam tindre temps per a revisar nou de les trenta que tenim col·locades actualment en este paratge natural municipal, que AE-Agró custodia des de 2011. Vam detectar activitat en tots els refugis, però nius només vam trobar en quatre. Durant esta tardor i el pròxim hivern completarem el seguiment, que esperem que resulte tan exitós com el de la temporada passada.

Segona visita guiada a la Marjal dels Moros

A més a més del voluntariat del dissabte a La Costera, el diumenge, 12 de novembre, AE-Agró Horta Nord va celebrar la segona visita guiada del mes de novembre a la Marjal dels Moros. Esta activitat, que forma part de la campanya "Tardor a la platja de Puçol", va congregar a quasi un centenar de persones en este meravellós aiguamoll.

Durant la visita, vam observar més de trenta espècies diferents d’aus i vam aprofitar per a explicar el patrimoni hidràulic de la Marjal dels Moros i algunes de les activitats humanes que posen en perill la conservació d’esta fràgil zona humida. Per exemple, l’erosió litoral provocada pel port industrial de Sagunt o la manca d’un mínim cabal ecològic d’aigua que assegure la seua correcta conservació.

Amb motiu de la campanya "Tardor a la platja de Puçol", iniciativa impulsada per AE-Agró Horta Nord i l’ajuntament d’esta localitat amb la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València, repetirem esta visita guiada els diumenges 19 i 26 de novembre. A més a més, el pròxim dissabte, 18 de novembre, tenim un passeig en bici a la platja de Puçol amb els companys de l’Aula de la Bici. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Les rates penades comencen a ocupar els refugis instal·lats a Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?