Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > El viacrucis del carrer Eivissa

València en Bici

El viacrucis del carrer Eivissa

Proposta d’actuació per a connectar dignament el Jardí del Túria i La Marina

dimarts 12 de desembre de 2017, per  AE-Agró

Malgrat les millores realitzades esta legislatura, València continua sent una ciutat que penalitza de forma severa bona part dels desplaçaments de ciclistes i vianants. Un clar exemple el tenim en la connexió entre el Jardí del Túria i la façana marítima de la ciutat pel carrer Eivissa. Actualment este itinerari representa un autèntic viacrucis per a ciclistes i vianants. Per això, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró proposem una senzilla actuació low cost per a fer més amable, ciclable i segur este trajecte. La intervenció plantejada la vam explicar in situ el passat diumenge, 10 de desembre, durant una ruta en bici pel Jardí del Túria, el carrer Eivissa, La Marina i Naztaret. A continuació et donem els detalls de la proposta.

Ixes a córrer, passejar o simplement vas amb bici i se t’acaba el Jardí del Túria. És una llàstima, però el riu de la teua ciutat ja no arriba a la mar. Què fas aleshores? Botes les vies del tren i la tanca d’un circuit abandonat? T’esperes uns quants anys fins que el parc de la desembocadura siga una realitat? O optes, com fan la majoria de ciclistes, runners i vianants, per eixir al final de L’Albereda i prendre el carrer Eivissa per a arribar fins a La Marina?

Tanmateix, quan intentes agafar el carrer Eivissa, et trobes amb un incòmode rastell que s’hauria de substituir per una rampa. I, a més a més, no hi ha cap senyalització que t’indique com anar a les platges ni a La Marina. Si has aconseguit superar estos dos primers obstacles, el següent repte serà sobrepassar el rastell del carril-bici de l’Avinguda de França. I, després, creuar per l’estret i abandonat pas del solar del carrer Eivissa fins arribar per fi al carrer Joan Verdeguer, on no trobaràs tampoc cap senyal del teu destí.

Una vegada superats tots estos entrebancs, aplegues a La Marina. Ja estàs a punt d’incorporar-te al carril-bici del port. Només et falten menys de 80 metres en línia recta. Però, una mar de vials per a cotxes t’obliguen a pegar una volta de 300 metres que, en funció de la sincronització del semàfors, et pot costar més de tres minuts. Per això, molts ciclistes i vianants realitzen maniobres complicades, encreuaments indeguts i altres accions incorrectes. El motiu? Doncs, la mala planificació urbanística de l’accés La Marina, que acaba frustrant la natural línia recta del desig.

En altres països i urbs tenen tècnics que es passen el dia en el carrer observant, prenent notes, corregint errors, facilitant les coses i, en general, realitzant un important treball de camp per a fer més amables, ciclabes i segures les ciutats. A la Capital del Túria eixe treball o no es fa o, si es fa, se nota poc encara. Però, en València en Bici-Acció Ecologista Agró sí que el fem. I per això proposem a l’Ajuntament del Cap i Casal que condicione el carrer Eivissa com a cicle-carrer, substituïsca els rastell per rampes, senyalitze correctament l’accés a La Marina i amplie i dignifique el pas del solar d’Eivissa. I, com no, que reformule l’accés final a La Marina per a donar prioritat a vianants i ciclistes. Només així acabarem amb este viacrucis urbà.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Urgix connectar l’Anell Ciclista amb el Carrer Alacant

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?