Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Es prorroga fins al 31 de gener el termini per a participar en el concurs (...)

Pam a pam

Es prorroga fins al 31 de gener el termini per a participar en el concurs audiovisual MEDI

El lliurament dels premis serà el 15 de febrer a la localitat riberenca de l’Alcúdia

dilluns 15 de gener de 2018, per  AE-Agró

MEDI, el nou certamen audiovisual que impulsa la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia (La Ribera Alta, València), prorroga fins al 31 de gener el termini per a presentar els treballs a concurs. Este certamen, que compta amb la col·laboració d’Ecologistas en Acción, Xúquer Viu, Samaruc Digital i Acció Ecologista-Agró, pretén ser una finestra al món per als treballs audiovisuals que tenen el medi ambient valencià com a protagonista. L’objectiu de MEDI? Doncs, convertir-se en una eina de conscienciació sobre la necessitat de preservar el nostre entorn, perquè qui coneix el territori no el destruïx.

MEDI vol obrir la porta als realitzadors audiovisuals que mostren el paisatge, la flora i la fauna del País Valencià des d’un punt de vista ecològic i ambiental. Però, també a qui ho fa amb una mirada social i antropològica de les persones que habiten el territori. De la mateixa manera este certamen, que impulsa la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia (La Ribera Alta, València) amb la col·laboració d’Ecologistas en Acción, Xúquer Viu, Samaruc Digital i Acció Ecologista-Agró, vol ser un espai de denúncia davant els conflictes que es generen arran de la presència humana i la fragilitat dels ecosistemes.

El concurs, en la seua primera edició, naix amb la vocació de ser una eina de conscienciació ambiental sobre la necessitat de preservar l’entorn a partir dels coneixements que ens proporciona l’audiovisual. Així, MEDI pretén posar en valor la relació que s’establix entre la creació audiovisual i el medi ambient com a escenari d’acció. Perquè qui coneix el territori, no el destruïx. Per això, esta mostra aspira a ser la finestra al món dels treballs audiovisuals que tenen el medi ambient valencià com a protagonista.

Les obres audiovisuals es podran presentar a concurs fins al 31 de gener, ja que s’ha prorrogat el termini inicial (que era fins al 15 de gener), i poden ser tant en valencià com en castellà. Això sí, han de ser treballs originals no premiats en cap altre concurs entre 2016 i 2017 i amb una duració mínima de 5 minuts i màxima de 30. S’accepten audiovisuals tant de persones físiques com de col·lectius i organitzacions. Però, cada autor només podrà presentar una obra a concurs.

El primer premi de MEDI està dotat amb 600 euros, el segon amb 400 i el tercer amb 200. A més a més, també hi ha un premi del públic de 200 euros i un premi local de 100. El lliurament dels guardons es realitzarà el 15 de febrer a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia i el jurat estarà format per professionals del sector audiovisual i per representants de les organitzacions ecologistes que col·laborem amb esta mostra. Si vols més detalls sobre MEDI, consulta les bases del concurs en la pàgina web de l’Ajuntament de l’Alcúdia.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El concurs de fotografia i curtmetratges de València en Bici ja té guanyadors

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?