Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > La Colla Verda > Diari d┤activitats > La Colla Verda embellix el Delta del PalÓncia

Voluntariat Ambiental

La Colla Verda embellix el Delta del PalÓncia

Jornada de neteja i plantaciˇ de vegetaciˇ aut˛ctona en la desembocadura del riu

dimarts 23 de gener de 2018, per  AE-Agrˇ

El passat dissabte, 20 de gener, la Colla Verda, el projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, ValŔncia) i Acciˇ Ecologista-Agrˇ, va celebrar la primera activitat de 2018. La cita va ser al Delta del PalÓncia, on els voluntaris van protagonitzar una jornada de neteja i van plantar diferents espŔcies de vegetaciˇ aut˛ctona. Amb esta activitat la Colla Verda aporta el seu granet d’arena per a embellir la desembocadura del Riu PalÓncia, un espai natural on este projecte de voluntariat programarÓ dues jornades mÚs durant l’hivern. La segŘent serÓ el 17 de febrer a la zona dels eucaliptus. Participa i ajuda a la Colla Verda a conservar i potenciar els valors mediambientals del nostre riu!!!

El Delta del PalÓncia continua a diu de hui sent un racˇ del riu massa brut i poc valorat per la ciutadania. Per este motiu, la Colla Verda de Sagunt va convocar el passat dissabte, 20 de gener, el seu primer voluntariat de l’any a la desembocadura del riu. L’activitat comptÓ amb la participaciˇ d’una desena de ve´ns i ve´nes de la capital del Camp de Morvedre que van netejar i, sobretot, van plantar espŔcies de flora dunar i tambÚ vegetaciˇ aquÓtica.

En el canal que desaigua al sud del Delta, la Colla Verda va introduir lliris grocs (Iris pseudacorus), que esperem que esta primavera esguiten amb les seues precioses flors este racˇ del riu. Just al costat, els voluntaris van plantar una gran quantitat de flora dunar. Entre altres espŔcies, vam pintar de verd este indret del Delta amb efedres (Ephedra distachya), cards marins (Eryngium maritimum), estepes borreres (Cistus salviifolius), plantatges (Plantago crassifolia) i herba dels conills (Lotus creticus).

Amb esta activitat, la primera de les tres que convocarÓ la Colla Verda al PalÓncia este hivern, esperem embellir la desembocadura del riu, un espai natural de gran valor que cal preservar entre totes i tots. La segŘent cita del projecte de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i la Comissiˇ d’Educaciˇ Ambiental d’Acciˇ Ecologista-Agrˇ serÓ el dissabte 17 de febrer. Eixe dia et convidem a participar en una jornada de restauraciˇ ambiental en la zona dels eucaliptus.

La campanya hivernal de la Colla Verda al PalÓncia conclourÓ el dissabte 10 de marš. Concretament a Pedres Blaves, on convocarem una nova plantaciˇ i colĚlocarem caixes-niu per a ocells. Per a participar en estes activitats nomÚs has d’enviar un correu electr˛nic a agromorvedre@gmail.com o telefonar pels matins al 960 263 617. T’esperem este hivern per a treballar per un riu viu!!!

ENTRA EN ACCIË AMB AE-AGRË


Veure en línia : El PalÓncia, un riu oblidat

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?