Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol

Horta Nord

Dia de l’Arbre a La Costera de Puçol

Continuem pintant de verd esta muntanyeta de la Serra Calderona!!!

dilluns 29 de gener de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 27 de gener, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va celebrar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, el Dia de l’Arbre al Paratge Natural Municipal de La Costera. La cita va reunir a una quinzena de voluntaris que van plantar pins blancs (Pinus halepensis), garroferes (Ceratonia siliqua), savines (Juniperus phoenicea) i llentiscles (Pistacia lentiscus) a la zona de l’Aljub. A més a més d’esta reforestació, el passat 18 de gener, també vam realitzar una plantació amb alumnes del Centre d’Educació Especial El CAU de Castelló. Amb ells vam pintar de verd l’entorn del viver forestal de La Costera amb carrasques (Quercus ilex) i pins pinyoners (Pinus pinea).

Un any més, i ja van set, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord ha celebrat el Dia de l’Arbre al Paratge Natural Municipal de La Costera. Enguany, la plantació es va realitzar a la zona de l’Aljub, on durant la passada tardor vam estar eliminant paleres (Opuntia ficusindica) amb l’ajuda de Cor i Muntanya Puçol. La reforestació del Dia de l’Arbre va ser el passat dissabte, 27 de gener, i va comptar amb la participació d’una quinzena de voluntaris de totes les edats. Amb la col·laboració de grans i ments vam plantar una vintena de pins blancs (Pinus halepensis), garroferes (Ceratonia siliqua), savines (Juniperus phoenicea) i llentiscles (Pistacia lentiscus).

Esta és la segona reforestació de l’any que protagonitza AE-Agró Horta Nord a La Costera, un paratge natural municipal que es troba sota la custòdia del territori ecologista des de l’any 2011. El 18 de gener vam rebre en esta muntanyeta de la Serra Calderona a un grup d’alumnes del Centre d’Educació Especial El CAU de Castelló. Amb ells vam plantar una vintena de carrasques (Quercus ilex) i pins pinyoners (Pinus pinea) en l’entorn del viver forestal de La Costera, a més a més de garroferes, savines i llentiscles.

La següent reforestació en este paratge natural municipal serà el pròxim diumenge 10 de febrer, quan celebrarem el Dia de l’Arbust. Tant esta activitat com la del Dia de l’Arbre formen part de la campanya "Hivern Verd a La Costera", iniciativa organitzada per AE-Agró amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. Si vols ajudar-nos a fer un bar per a ocells i descobrir en què consistix, participa en el Dia de l’Arbust. Vine i ajuda’ns a continuar pintant de verd esta muntanyeta de la Serra Calderona!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Costera suma més de 800 visites en 2017

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?