Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Reunió amb l’Ajuntament de València per a proposar solucions per al (...)

València en Bici

Reunió amb l’Ajuntament de València per a proposar solucions per al viacrucis del carrer Eivissa

Continuem treballant per a construir una ciutat més amable, ciclabe i segura

dimarts 30 de gener de 2018, per  AE-Agró

La passada setmana va ser prou intensa pel que respecta a l’activitat de València en Bici-Acció Ecologista Agró. Vam celebrar una nova sessió dels col·loquis "Parlem de Bicis", en la qual la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament del Cap i Casal van explicar els seus projectes de mobilitat sostenible per a 2018. També vam organitzar una excursió ciclista a la Marjal dels Moros, per a vore com ha quedat este aiguamoll després de l’incendi del 4 de gener. I, a més a més, ens vam reunir amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, per a analitzar com solucionar el viacrucis del Carrer Eivissa i així poder connectar dignament el Jardí del Túria i La Marina.

La connexió entre el Jardí del Túria i la façana marítima de la ciutat de València pel carrer Eivissa representa actualment un autèntic viacrucis per a ciclistes i vianants. Per això, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró proposem una senzilla actuació low cost per a fer més amable, ciclable i segur este trajecte. La intervenció plantejada la vam explicar in situ el passat 10 de desembre, quan vam convocar una ruta en bici pel Jardí del Túria, el carrer Eivissa, La Marina i Naztaret.

Però, el passat divendres, 26 de gener, vam tindre l’ocasió d’exposar esta proposta en persona a l’alcalde del Cap i Casal, Joan Ribó, i a la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, amb els quals vam mantindre una reunió en la qual també va participar un assessor de la Regidoria de Mobilitat Sostenible. La trobada va ser breu. Uns trenta minuts. Però, esperem que el consistori haja pres bona nota de la solució que plantegem i que l’aplique pròximament, ja que esta intervenció milloraria el dia a dia de ciclistes, runners i vianants de la capital del Túria.

Paga la pena destacar que la passada setmana, a més a més d’esta reunió, València en Bici-AE Agró també va organitzar dos activitats. La primera va ser el passat dijous, 25 de gener, quan vam celebrar una nova sessió dels col·loquis "Parlem de Bicis". La cita va ser al Jardí Botànic, on vam convidar a Josep Llin i Belda (Generalitat Valenciana), Josep Bort (Diputació de València) i Giuseppe Grezzi (Ajuntament de València) per a parlar dels projectes de mobilitat sostenible que les seues administracions impulsaran durant 2018 i de les infraestructures que, com l’Anell Ciclista del Cap i Casal, ja s’han posat en marxa durant esta legislatura.

L’altra activitat organitzada per València en Bici la setmana passada va ser una excursió ciclista a la Marjal dels Moros. Concretament, el passat dissabte, 27 de gener, quan vam visitar este aiguamoll per a vore com ha quedat després de l’incendi del 4 de gener. La nostra companya Pepa Prósper, biòloga del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), ens va guiar per la marjal i ens va explicar els efectes que ha tingut el pas del foc per esta zona humida.

Com vam poder comprovar, malgrat l’incendi, la vida torna o obrir-se pas a la marjal. Però, la seua completa recuperació depén en gran mesura de si rep o no aigua en quantitat i de qualitat. Per això, amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, este dissabte, 3 de febrer, AE-Agró, amb el suport de SEO/BirdLife i la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO), ha convocat una visita reivindicativa a la Marjal dels Moros per a demanar un cabal ecològic mínim per a este aiguamoll. Vine i ajuda’ns a demanar aigua per a la marjal!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Fins a nou avís no viatge amb tren

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?