Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > SENSEMURS, la primera trobada de muralistes per l’Horta

Pam a pam

SENSEMURS, la primera trobada de muralistes per l’Horta

Aturem la ZAL, Recuperem La Punta!!!

divendres 2 de març de 2018, per  AE-Agró

Com a part de la campanya "Aturem la ZAL, Recuperem La Punta", coordinada per la plataforma "Horta és Futur, No a la ZAL", València acollirà alguns dels artistes urbans més reconeguts d’Europa. Serà durant la celebració de SENSEMURS, la primera trobada de muralistes per l’Horta que es presentarà oficialment el pròxim dissabte 10 de març. Amb esta iniciativa artística es pretén visibilitzar i donar suport a la llarga batalla per a detindre el projecte de Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València. En el seu lloc, apostem per recuperar La Punta i la seua Horta i demostrar així que una altra manera de fer política territorial és possible, anteposant el patrimoni natural i la dignitat dels seus habitants.

La Punta, pedania del sud de la ciutat de València coneguda per la seua històrica i tradicional Horta, ha sigut víctima dels abusos reiterats de les administracions. Tot i estar reconeguda com a "Zona No Urbanitzable d’Especial Protecció", el seu entorn natural i teixit social han sigut greument danyats per l’imparable avanç del Port de València. El projecte de Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) va implicar passar per damunt de la seua protecció, expulsar un centenar de famílies dels seus habitatges i arrasar l’Horta i les seues cases per a cedir-li al Port un enorme solar, abandonat fins hui en dia.

La resistència dels veïns no va servir per a aturar la destrucció de 70 hectàrees d’Horta productiva, però sí per a paralitzar la ZAL. Tres sentències judicials del Tribunal Superior de Justícia van anul·lar el projecte. Recentment, però, s’han posat en marxa els tràmits per a reactivar el Pla de la ZAL.

En el marc d’este context es presenta SENSEMURS, la primera trobada de muralistes per l’Horta, que tindrà lloc els dies 10 i 11 de març. Hi participaran alguns dels artistes d’art urbà més reconeguts d’Europa. Juntament amb el suport de les vora 50 associacions i col·lectius en defensa del territori que formen part de la plataforma "Horta és Futur, No a la ZAL", com és el cas d’Acció Ecologista-Agró, donaran a conéixer la problemàtica d’esta pedania històricament desterrada. El projecte ja ha rebut el primer Premi Còmic i Desenvolupament Social, atorgat per la Fundació Divina Pastora.

Durant les jornades es realitzaran murals i instal·lacions públiques en diverses zones de La Punta, que es complementaran amb diverses activitats culturals i visites guiades. A través d’estes intervencions artístiques es pretén visibilitzar i donar suport a la llarga batalla per a anul·lar definitivament la ZAL. Repensar i recuperar La Punta com a espai verd, viu i estratègic per a la connexió entre el Parc Natural del Riu Túria i el Parc Natural de l’Albufera és absolutament necessari per al context de Canvi Climàtic actual.

Els ciutadans tenen dret a decidir un futur millor per al seu territori, a través de polítiques que preserven la seua cultura i identitat i l’important valor natural de la zona. La recuperació de La Punta seria el símbol que una altra manera de fer política territorial és possible, anteposant el patrimoni natural, la dignitat dels seus habitants i el seu llegat viu. La presentació oficial de SENSEMURS tindrà lloc el dissabte 10 de març, a les 11:00 hores, davant del Xalet de Bartual, a La Punta de València.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Aturem la ZAL, recuperem La Punta!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?