Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Sostenibilitat ambiental i igualtat de gènere

Pam a pam

Sostenibilitat ambiental i igualtat de gènere

Jornades a Burjassot sobre ferramentes per a la transformació social i els ODS

dimarts 6 de març de 2018, per  AE-Agró

Del 21 al 23 de febrer, la Casa de Cultura de Burjassot (Horta Nord, València) va acollir les jornades sobre sostenibilitat ambiental i igualtat de gènere "Ferramentes per a la transformació social: els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)". La cita, organitzada per Aliança per la Solidaritat i Solidaritat Internacional País Valencià, comptà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot i la participació de diferents entitats i associacions, com és el cas d’Acció Ecologista-Agró. Durant les jornades es va realitzar una introducció als ODS i es van presentar, analitzar i debatre dos d’ells: l’objectiu número 11, "Ciutats i comunitats sostenible", i el número 13, "Acció pel Clima".

Compartir coneixements i intercanviar experiències sobre medi ambient, des d’una línia de defensa dels drets de les dones, i donar a conéixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb una perspectiva de gènere. Este era el repte de les jornades "Ferramentes per a la transformació social: els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)" que Aliança per la Solidaritat i Solidaritat Internacional País Valencià van organitzar del 21 al 23 de febrer a la Casa de Cultura de Burjassot (Horta Nord, València).

Amb motiu d’esta cita, que va comptar amb la col·laboració de l’Oficina de Sostenibilitat Local i l’Ajuntament de Burjassot i el suport de la Generalitat Valenciana, es van programar tres taules redones. La primera, celebrada el dimecres 21, va servir per a introduir al públic de les jornades en els ODS. La segona, que va tindre lloc al dia següent, va presentar, analitzar i debatre l’objectiu 11, "Ciutats i comunitats sostenible". I la tercera, organitzada el divendres 23, es va centrar en l’objectiu 13, "Acció pel Clima".

Acció Ecologista-Agró va participar en esta última taula redona de les jornades, que vam compartir amb L’Animeta i la Fundació Assut. Concretament ho va fer la nostra companya Patricia Callaghan, que va explicar el treball pam a pam que desenvolupen les sòcies, les activistes i les voluntàries de la nostra entitat en la lluita contra el Canvi Climàtic i en la defensa del nostre medi ambient.

Des d’AE-Agró considerem que, per a conviure en equilibri amb la Terra i la resta d’espècies que l’habiten i poder aturar el Canvi Climàtic, les persones primer hem de ser capaces de viure en igualtat entre nosaltres. Especialment entre dones i homes. Per això, lamentem que, malgrat tot el treball que desenvolupem les dones, encara existisca una bretxa social que impedix que la igualtat de gènere siga una realitat. De la mateixa manera, denunciem i condemnem la lacra de la violència masclista.

Així que este dijous, 8 de març, ens sumem a la vaga feminista i participarem a la manifestació convocada a València amb una pancarta que portarà per lema "Dones ecofeministes, també som ací". El punt de trobada serà la cantonada del Carrer La Pau amb El Parterre. T’esperem per a reivindicar el treball de les dones, per a fer visible la lluita ecofeminista i per a dir prou a la discriminació i la violència masclista!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : AE-Agró i Per l’Horta reclamem un nou finançament respectuós amb el territori

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?