Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Naix la Coordinadora per la Protecció de Les Moles

Pam a pam

Naix la Coordinadora per la Protecció de Les Moles

Reivindiquem la conservació i defensa d’este paratge natural de Paterna

dimecres 14 de març de 2018, per  AE-Agró

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles sorgix amb l’objectiu de reivindicar a les institucions, autonòmica i local, la protecció d’este paratge natural de Paterna (L’Horta Oest, València). En ella s’han donat cita diferents associacions culturals, col·lectius socials, de defensa de la natura i organitzacions del comerç. Este és el cas, per exemple, d’Acció Ecologista-Agró, Paterna Respira, Plataforma La Mola és Nostra i la Volem Verda, Granja Júlia, FAVEPA, Col·lectiu de Joves de la Coma, Créixer en la Coma, Unió Gremial, Plataforma pel Comerç Valencià o Per l’Horta. El 24 de març la Coordinadora per la Protecció de Les Moles celebrarà la seua assemblea fundacional en la Granja Júlia de Paterna a les 11:30 hores.

Dissabte passat, 10 de març, un grup de jóvens es colava en el Rockafalles de Paterna (L’Horta Oest, València) i desplegava una pancarta exigint la protecció de Les Moles, mentre llegien un manifest en contra dels projectes especulatius que amenacen este paratge i a favor de la seua conservació i defensa. Este acte va servir com a presentació pública de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, una organització en la qual uniran esforços per a aconseguir la protecció d’este paratge de Paterna entitats locals com Paterna Respira, la Plataforma La Mola és Nostra i la Volem Verda, Granja Júlia, la Federació d’Associacions de Veïns de Paterna (FAVEPA), el Col·lectiu de Joves de la Coma i Créixer en la Coma.

També formen part de la Coordinadora organitzacions supracomarcals com Acció Ecologista-Agró, València en Bici-AE Agró, Unió Gremial, la Plataforma pel Comerç Valencià, Per l’Horta, la Coordinadora dels Boscos del Túria i l’Associació 9 d’Octubre entre altres. Abans del Rocakafalles un dels representants de la Coordinadora va participar en el Plenari de l’Ajuntament de Paterna del passat mes de febrer per a sol·licitar la retirada d’una moció del Partit Popular en suport a Puerto Mediterráneo. El PP no la va retirar. Però, no va eixir endavant per no comptar amb els vots suficients.

La Coordinadora celebra el rebuig del Plenari a esta moció i exigix a l’alcalde, Juan Antonio Sagredo (PSPV-PSOE), que a partir d’ara ni es reunisca amb el representant de la multinacional britànica ni reivindique el projecte públicament en nom de Paterna, ja que no compta amb l’autorització de la majoria del consistori. A més a més, la Coordinadora ha volgut posar en valor l’ús lúdic d’este paratge. En concret, des de la Coordinadora s’ha destacat la cada vegada més important assistència de persones de tota la comarca per a realitzar diferents activitats relacionades amb el medi ambient en Les Moles. Per exemple, running, senderisme, bici de muntanya, bici-cross o passejar amb gossos.

La Coordinadora ha comunicat la seua intenció d’instal·lar un rocòdrom, aprofitant els monticles de terra de més de 5 metres d’altura que va realitzar en el passat l’exèrcit per a la instrucció de la tropa. Amb esta instal·lació, la coordinadora pretén atraure a un públic que fins ara havia de desplaçar-se fora de l’àrea metropolitana de València per a realitzar escalada en un entorn natural. Per als representants de la Coordinadora disposar d’un bosc periurbà de les característiques de Les Moles és un privilegi, el qual resulta imprescindible i que no es pot perdre per instal·lar una macrocentre comercial just ara, quan este model de comerç està en declivi.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Puerto Mediterráneo destruirà més ocupació que crearà

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?