Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > Més de 200 persones participen en la presentació de la Coordinadora per la (...)

Pam a pam

Més de 200 persones participen en la presentació de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles

La Granja Júlia acull el primer acte d’esta nova entitat que té com a objectiu forçar a l’administració pública a conservar i defensar este paratge natural de Paterna

dilluns 26 de març de 2018, per  AE-Agró

Més de 200 persones es van donar cita el passat dissabte, 24 de març, en la Granja Júlia de Paterna (Horta Oest, València) per a mostrar el seu suport a la Coordinadora per la Protecció de Les Moles. Esta entitat, com va explicar José Ordóñez, "no ve del no-res. Han sigut molts anys de confluència de diferents sensibilitats socials i polítiques que primer van donar pas a la plataforma La Mola és Nostra i la Volem Verda en 2015 i que ara, per a ampliar eixa base social, ha donat pas a la nova Coordinadora". Ordóñez també va ressaltar el camí recorregut fins ara i marcà com una fita històrica quan el Consell va tombar el projecte especulatiu Puerto Mediterráneo i es va plantejar com a prioritat la protecció d’este paratge natural de Paterna.

Per la seua banda Yago, altre dels portaveus de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, va destacar el model de societat que defensa l’entitat: un model que respecta el medi ambient i que fuig del consumisme exacerbat que està posant en verdader perill al Planeta. També va defensar el comerç de proximitat enfront de les grans superfícies que només aconseguixen provocar més desocupació i precarització del treball: “Si ajuntem tots els comerços del Carrer Major de Paterna ens trobarem que la suma dels metres quadrats dels seus locals no arriba ni a la tercera part que ocupa qualsevol centre comercial, i no obstant genera el doble de llocs de treball. Amb uns índexs de precarització molt per davall dels de les grans superfícies”.

A l’hora d’explicar els objectius de la Coordinadora, Nieves, altra de les portaveus, va ressaltar els usos que, en estos moments, ja es donen en Les Moles. Per exemple, ciclisme, senderisme, passeig de gossos, running... I que la proposta de la Coordinadora és aconseguir un grau de protecció del paratge que el “salvaguarde de la rajola” però que permeta que la gent puga continuar utilitzant-lo com fins ara per a desenvolupar activitats a l’aire lliure. Un tipus d’oci gratuït i que respecta i potencia el medi ambient.

Esta portaveu de la Coordinadora va destacar els diferents punts d’interés del paratge. Este és el cas del Barranc d’En Dolça, amb la seua vegetació de ribera, o les construccions de pedra seca dels refugis de pastor. També les coves vivenda, les trinxeres i nius de metralladora de la Guerra Civil, les restes de moles de molí disperses pel paratge (que li donen el seu nom), els cultius de secà, les pinedes i la part més elevada des d’on es pot vore la mar, la Serra Calderona, la Serra de Corbera i tota l’Horta. “Tot un patrimoni que cal cuidar, protegir i potenciar”, va manifestar.

L’acte de presentació de la Coordinadora va concloure amb la lectura del manifest signat per més de 30 organitzacions, entre elles Acció Ecologista-Agró, i al qual s’estan adherint personalitats del món de les arts, la cultura i la defensa del medi ambient i del patrimoni històric. Concretament, fins al moment, s’han adherit Teresa Broseta, Llorenç Giménez, Carles Cano, Dani Miquel, Xavi Sarrià, David Segarra, Vicent Torres, Dolors Jimeno, Joan Olmos, Juan Ponce, Beatriu Cardona, Vicent Mauri, Vicent Navarro, Manuela Latorre, Abraham Rivas, Antonio Vizcaíno.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Puerto Mediterráneo: Atemptat estratègic

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?