Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Energia > Tanquem Cofrents > Tanquem Cofrents participa en el Dia Mundial del Clima

Tanquem Cofrents

Tanquem Cofrents participa en el Dia Mundial del Clima

Volem un model energètic net i 100% renovable!!!

dimarts 27 de març de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 25 de març, es va celebrar a la Plaça de l’Almoina el Dia Mundial del Clima. La cita, organitzada per l’Ajuntament de València, va comptar amb la participació de la plataforma Tanquem Cofrents, que va instal·lar un punt informatiu per a explicar a la ciutadania la situació actual de la central nuclear valenciana. Cofrents, que ha patit múltiples avaries durant els darrers mesos, hauria de tancar-se en 2021, quan expira el seu permís de funcionament. Però, Iberdrola, empresa propietària d’esta obsoleta nuclear, està pressionant per a renovar el seu permís i també per a construir un abocador de residus radioactius. Des de la plataforma apostem pel tancament de Cofrents i per un model energètic net i 100% renovable.

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, va organitzar el passat diumenge, 25 de març, una jornada festiva per a tota la família amb motiu del Dia Mundial del Clima. La cita, celebrada a la Plaça de l’Almoina, va incloure tallers i jocs infantils. Però, també espai per a la reflexió sobre la importància del clima i els canvis que està patint per l’acció humana.

La plataforma Tanquem Cofrents, en la qual participa Acció Ecologista-Agró, es va sumar a esta cita instal·lant un punt informatiu en este esdeveniment i explicant la situació actual de la central nuclear valenciana. Des de setembre de 2017, Cofrents ha patit fins a quatre incidents que l’han obligat a aturar el seu funcionament.

En este context, resulta inversemblant que es puga renovar el seu permís de funcionament que expira en 2021. Però, Iberdrola, propietària d’esta envellida nuclear, no sols aspira a renovar el permís, sinó que a més a més vol construir un nou abocador de residus radioactius que tindria un cost multimilionari a càrrec de l’empresa pública ENRESA. És a dir, que este femer de residus radioactius no el pagaria Iberdrola, sinó totes i tots els ciutadans amb els nostres impostos.

Des de Tanquem Cofrents ens oposem a la renovació del permís de funcionament de la central valenciana i també a la construcció de l’abocador de residus radioactius. Front al Canvi Climàtic apostem per un nou model energètic 100% renovable i net, on no cap l’energia nuclear. Pròximament eixirem al carrer per a exigir este nou model energètic i el tancament de Cofrents. En principi ho farem el 22 d’abril, amb motiu de l’aniversari de l’accident de Txernòbil. Estigues atent i participa en esta concentració!!!

La plataforma Tanquem Cofrents està formada per Acció Ecologista-Agró, Ecologistas en Acción, Greenpeace, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Salvemos Mijares, Marfull, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, PAH-València, Associació de Damnificats per l’Incendi de l’Alcalatén (ADIA) i el Moviment Ibèric Antinuclear (MIA).

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acció a la seu d’Iberdrola amb motiu del 7è aniversari de Fukushima

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?