Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > La Marina > Cadena solidària per recuperar l’àguila pescadora en el Montgó: de (...)

La Marina Plaça

Cadena solidària per recuperar l’àguila pescadora en el Montgó: de Castejón a Baleària

La Fundació de la naviliera destinarà 500 euros recaptats en un concert benèfic a la realització de 150 litografies els beneficis de les quals aniran al projecte de reintroducció de l’espècie en les comarques de la Marina Alta i la Safor

dijous 29 de març de 2018, per  AE-Agró

La Fundació Baleària destinarà els 500 euros recaptats en el concert que el passat mes de febrer van oferir els grups Projecte Mut i Gin Lemon’s en la sala Xauxa de Baleària Port davant més de 100 assistents, a la realització de 150 litografies de l’autor Joan Castejón, els beneficis de les quals seran destinats al projecte de Reintroducció de l’Àguila Pescadora en les comarques de La Marina Alta i La Safor.

Carla Pons, Marina Alta.

Es tracta de 150 obres gràfiques seriades, signades i intervingudes per l’autor Joan Castejón que, amb un preu d’al voltant de 100 euros per peça, aniran destinades a recaptar més fons per poder desenvolupar aquest projecte mediambiental. Les obres podran adquirir-se pròximament en diversos punts de venda físics de la zona de La Marina Alta, com la Llibreria Publics o Ivars Quadres, així com a través del web de Magic & Nature.

El projecte al qual aniran destinats els beneficis persegueix establir les bases per plantejar la creació d’una població estable d’àguiles en La Marina Alta i La Safor que siga capaç d’aparellar-se amb les que ja nidifiquen en les Balears i altres zones de la Mediterrània, com ara Sicília, Còrsega, Sardenya, Itàlia i França. L’èxit del programa permetria recuperar una espècie que es va donar per extingida fa quatre dècades i que fins ara només ha sigut possible reintroduir amb èxit a Andalusia i el País Basc.

Està previst que aquest estiu comence el projecte mitjançant la solta de pollastres en dos dels tres parcs naturals de la zona: els penya-segats del cap de Sant Antoni i la zona humida del parc natural de la Marjal de Pego-Oliva.

La iniciativa d’aquest projecte és de Magic & Nature, com a col·laborador de l’equip tècnic del CSIC i la Fundació Migres, així com d’Acció Ecologista Agró. També participen la Conselleria de Medi Ambient i els ajuntaments de Xàbia, Dénia, Pego i Oliva.

Aquest projecte compta a més des dels seus inicis amb la col·laboració de la Fundació Baleària pel seu compromís amb el medi ambient. Prèviament s’han dut a terme dues accions de captació de fons per a l’estudi: una en 2012 quan es van vendre samarretes, i una altra durant l’estiu de 2017, quan es van instal·lar guardioles per recaptar donacions en La Panseta, el vaixell solar de Baleària que uneix el centre de Dénia amb Baleària Port.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La notícia en La Marina Plaça

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?