Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Observades 31 espècies d’ocells a La Costera de Puçol

Horta Nord

Observades 31 espècies d’ocells a La Costera de Puçol

Ruta ornitològica organitzada per AE-Agró amb l’SVO i Calderona Viva

dimarts 8 de maig de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 5 de maig, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord va organitzar amb l’Ajuntament de Puçol una ruta ornitològica pel Paratge Natural Municipal de La Costera. La cita va comptar amb la col·laboració de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) i va reunir a més de 30 participants, que van identificar fins a 31 espècies d’ocells en esta muntanyeta de la Serra Calderona. La jornada, a més a més, va incloure el taller infantil Pluma, pico, pata de Calderona Viva. La pròxima activitat en este paratge natural municipal, custodiat des de 2011 per AE-Agró, serà el dissabte 19 de maig, quan tenim programat un voluntariat amb Cor i Muntanya Puçol per a eliminar paleres (Opuntia ficusindica).

Observar, classificar i aprendre les diferents espècies d’ocells que podem trobar durant la primavera al Paratge Natural Municipal de La Costera. Este era l’objectiu de la ruta ornitològica que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol (Horta Nord, València), Acció Ecologista-Agró va organitzar el passat dissabte, 5 de maig, en esta muntanyeta de la Serra Calderona. I, amb este repte, vam convidar els companys de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO).

L’activitat va reunir a 32 participants de totes les edats, que equipats amb telescopis, prismàtics i guies d’aus van passejar per La Costera a la recerca d’ocells. I el resultat de la ruta va ser prou positiu: en només un matí vam identificar 31 espècies, entre les que cal destacar l’observació d’abellerols (Merops apiaster), una àguila calçada (Hieraaetus pennatus) i els oriols (oriolus oriolus), el cant intermitent dels quals ens va acompanyar durant gran part del passeig. En total, des de 2011, AE-Agró porta identificades en este paratge natural 78 espècies diferents d’aus.

A més a més de la ruta ornitològica, la jornada del passat dissabte va incloure una divertida activitat sobre ocells per als més menuts. Concretament, el taller infantil Pluma, pico, pata de Calderona Viva que es va celebrar a l’Aula Multiusos de La Costera. La pròxima cita en este paratge natural municipal custodiat per AE-Agró serà el dissabte 19 de maig. Eixe dia tenim programat un voluntariat ambiental amb Cor i Muntanya Puçol per a eliminar les exòtiques i invasores paleres (Opuntia ficusindica) a la zona de l’Aljub de La Costera. T’esperem!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Observades 28 espècies d’aus en la marató ornitològica de La Costera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?