Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > L’Horta Nord > Activitats > Presentem a La Costera la "Xarxa Ibèrica de Guardians dels Boscos"

Horta Nord

Presentem a La Costera la "Xarxa Ibèrica de Guardians dels Boscos"

Descobrim amb Bonggi R. Ibarrondo este projecte per a donar suport a iniciatives per a la protecció i restauració dels boscos autòctons ibèrics

divendres 1 de juny de 2018, per  AE-Agró

Convidat pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord, el passat dimecres, 30 de maig, Bonggi R. Ibarrondo, membre fundador i l’ànima de l’associació Reforest-Acción Network, va presentar a La Costera de Puçol la "Xarxa Ibèrica de Guardians dels Boscos". Esta iniciativa, que actualment està posant-se en marxa, pretén teixir una xarxa de suport i col·laboració entre les diferents persones, grups i col·lectius que treballen en projectes per a reforestar la península ibèrica. El seu repte és recuperar els boscos autòctons i, pam a pam, tornar a pintar de verd l’Estat espanyol i Portugal per a fer front així al Canvi Climàtic i la desertificació.

Tal i com va explicar Bonggi R. Ibarrondo, l’associació Reforest-Acción Network va nàixer després d’un greu incendi forestal que, en 2015, va calcinar l’extremenya Serra de Gata. Des d’aleshores, Reforest-Acción Network treballa activament amb la col·laboració de la seua xarxa de voluntaris per a recuperar el bosc autòcton en esta serra extremenya. I no només treballen en este camp, sinó que enguany s’han llançat a la carretera amb el repte de crear la "Xarxa Ibèrica de Guardians dels Boscos".

Durant tot el mes de maig, Reforest-Acción Network ha viatjat per la península ibèrica oferint xerrades i tallers per a impulsar iniciatives de reforestació. Bonggi R. Ibarrondo i el seu equip han visitat Astúries, Galícia, Cantàbria, Portugal, Madrid i Castella-La Manxa abans d’arribar al País Valencià, on van presentar el seu projecte el passat dimecres, 30 de maig, a Puçol. Concretament a l’aula multiusos de La Costera, un paratge natural municipal que Acció Ecologista-Agró custodia des de 2011.

Amb la "Xarxa Ibèrica de Guardians dels Boscos", segons va explicar Bonggi R. Ibarrondo, Reforest-Acción Network vol crear una ferramenta per a facilitar i donar suport a iniciatives per a la protecció i restauració dels boscos autòctons Ibèrics. La xarxa està oberta a qualsevol persona o col·lectiu amb voluntat de cuidar la vida, el bé comú i la natura. És, al cap i a la fi, un instrument per a unir esforços i crear una nova generació de guardians del bosc contra el Canvi Climàtic i la desertificació.

Nova jornada d’eliminació de paleres

A més a més de presentar la "Xarxa Ibèrica de Guardians dels Boscos", este mes de maig AE-Agró Horta Nord també ha organitzat una nova jornada d’eliminació de paleres (Opuntia ficusindica) en esta muntanyeta de la Serra Calderona. Este voluntariat mediambiental va ser el passat dissabte 19 de maig i, com en ocasions anteriors, va comptar amb la participació del club local Cor i Muntanya i la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol.

L’activitat va consistir a tallar les paleres de l’entorn de l’Aljub de La Costera, un dels racons d’este paratge natural municipal on encara trobem plantes d’esta espècie exòtica invasora. Després, una brigada la Conselleria de Medi Ambient es va desplaçar amb un vehicle 4x4 amb remolc fins a La Costera per a transportar a l’ecoparc de Puçol totes les Opuntia ficusindica eliminades d’este paratge natural municipal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Jornada de viverisme forestal a La Costera de Puçol

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?