Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Comissions > Territori > El "Manhattan" de Cullera amenaça de nou la desembocadura del Riu (...)

Comissió de Territori

El "Manhattan" de Cullera amenaça de nou la desembocadura del Riu Xúquer

Ni un pam de terra ni una gota d’aigua per a més rajola!!!

dimarts 3 de juliol de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 30 de juny, l’Aplec de La Ribera va organitzar una xerrada informativa sobre el "Manhattan" de Cullera (La Ribera Baixa, València), un projecte especulatiu que posa en perill la desembocadura del Riu Xúquer i el seu ecosistema. La cita va ser a la Casa de la Cultura de Cullera, on Paco Sanz (Xúquer Viu), Kike Moscardó (Salvem La Bossarta) i Eva Tudela (Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró) van analitzar les problemàtiques i impactes mediambientals del "Manhattan". A més a més, els tres ponents van destacar la necessitat d’una resposta ciutadana per a fer front a este nou atemptat contra el nostre territori. Ni un pam de terra ni una gota d’aigua per a més rajola!!!

El "Manhattan" és un macroprojecte urbanístic que planeja la construcció de 33 torres de 25 altures, dos hotels de 40 plantes i un macroport amb 800 amarratges a la desembocadura del Riu Xúquer. Exactament a la Bega de Cullera, l’únic racó litoral sense formigonar d’esta localitat de La Ribera Baixa que, en cas d’executar-se este desgavell mediambiental, duplicaria la seua població. Cullera passaria a tindre uns 20.000 nous habitants i la circulació diària de cotxes augmentaria de 18.000 a 35.000 vehicles.

Este projecte especulatiu, que ocuparia una superfície de 610.000 metres quadrats junt a la desembocadura del Xúquer, va ser aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme en 2005, en plena bombolla immobiliària i amb el PP en el govern de l’Ajuntament de Cullera i de la Generalitat Valenciana. La comarca de La Ribera Baixa quedava condemnada de nou a patir un altre atemptat mediambiental, perpetuant-se així l’especulació urbanística dels anys de la bombolla urbanística. Afortunadament, la crisi del sector immobiliari va impedir l’inici de les obres del "Manhattan".

Però, ara, el nou govern de Cullera (PSPV-PSOE i Compromís) vol recuperar este projecte. L’ajuntament ha anul·lat esta legislatura el conveni que obligava a gestionar la urbanització del "Manhattan". Però, ho ha fet per a deixar en mans d’una nova iniciativa privada el projecte. Amb quina intenció? Doncs, reactivar este desgavell urbanístic i tractar de salvar la resistència ciutadana i el recel que este PAI (Programa d’Actuació Integrada) desperta en alguns departaments del Consell.

De tot açò i de com aturar este projecte depredador del territori es va parlar el passat dissabte, 30 de juny, a la Casa de la Cultura de Cullera en la xerrada sobre el "Manhattan" organitzada per l’Aplec de La Ribera. En este col·loqui van intervindre Paco Sanz (Xúquer Viu), Kike Moscardó (Salvem La Bossarta) i Eva Tudela (Comissió de Territori d’Acció Ecologista-Agró).

Els tres ponents van denunciar que este projecte respon a un model de territori incompatible amb els principis i objectius del Govern del Botànic i amb la conservació de la desembocadura del Riu Xúquer i el seu ecosistema. Per això, Sanz, Moscardó i Tudela van exigir a la Generalitat Valenciana que no destine ni un pam de terra ni una gota més d’aigua a la rajola. Què estem bojos? Encara volem més taulell? Què no hem tingut ja prou d’especulació, corrupció i crisi? STOP "Manhattan", STOP especulació urbanística!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Per un futur de vida per al Xúquer!

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles