Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > Projecte Emys: Informe Moixent

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Moixent

Localitzem 53 Mauremys leprosa al Riu Canyoles

divendres 27 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Per seté any consecutiu, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha visitat la localitat de Moixent (La Costera, València) per a censar la població de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) del Riu Canyoles. En esta edició el seguiment de tortugues es va realitzar del 7 al 25 de juny a l’Assut dels Pouets, on vam aconseguir localitzar 53 Mauremys leprosa. Concretament, vam censar 20 femelles, 30 mascles i 3 juvenils de sexe indeterminat per la seua curta edat. Des de 2012, quan el col·lectiu comarcal d’AE-Agró La Costera va descobrir la població de Mauremys leprosa del Canyoles, el Projecte Emys ha trobat més de 350 tortugues d’aigua ibèriques en este riu al seu pas per la localitat de Moixent.

Del 7 al 25 de juny, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha tornat a Moixent (La Costera, València) per a realitzar de nou el seguiment i cens de la població de tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) del Riu Canyoles. Enguany, durant la setena edició d’este voluntariat mediambiental a Moixent, es van instal·lar un total de sis trampes flotants a l’Assut dels Pouets, prop del poliesportiu municipal, una zona del Canyoles que fins ara no s’havia pogut estudiar en profunditat.

Durant el temps que van estar col·locades les trampes es van realitzar cinc jornades de cens, durant les quals es van localitzar un total de 53 Mauremys leprosa. Concretament, 20 femelles, 30 mascles i 3 juvenils de sexe indeterminat. Paga la pena destacar que esta iniciativa de ciència ciutadana ha comptat enguany a Moixent amb la participació de 46 voluntaris. I que alumnes i professors de l’Institut d’Ensenyament Secundari (IES) de Moixent també es van sumar a una de les jornades de cens, durant la qual van rebre informació i formació sobre els rius de la comarca de La Costera i la fauna que els habiten.

Des de 2012, any en el qual AE-Agró va descobrir la població de tortugues d’aigua ibèriques del Canyoles, el Projecte Emys ha censat més de 350 Mauremys leprosa en este riu al seu pas per Moixent. I, a més a més, en anys anteriors també hem constatat la presència de la tortuga d’aigua ibèrica en trams del Canyoles al seu pas per les localitats de Montesa, Vallada, Xàtiva. En total, el Projecte Emys porta localitzades 403 Mauremys leprosa en este xicotet riu valencià.

Esta temporada, a més a més del Canyoles al seu pas per Moixent, el Projecte Emys ja ha viatjat al Barranc del Pelós de Xiva, el Riu Magre al seu pas pel Marquesat, el Barranc de l’Horteta de Torrent, el Riu Palància al seu pas per Soneja i Begís, la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), el Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València) i la Marjal de Rafalell i Vistabella. Actualment estem desenvolupant este voluntariat mediambiental al Riu Albaida al seu pas per Xàtiva i al municipi de Montserrat, on el seguiment de tortugues es realitza en punts d’aigua temporals.

Pròximament el Projecte Emys, iniciativa de ciència ciutadana que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, també viatjarà al Riu Xúquer al seu pas per Jalance, el Barranc del Carraixet i els ullals d’Albalat de la Ribera. Si vols ser voluntari del Projecte Emys i ajudar-nos a defensar, estudiar i conservar les nostres tortugues autòctones, només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. T’esperem per a tortuguejar!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys 2017: Informe Moixent

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?