Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > Projecte Emys: Informe Massamagrell

Voluntariat Ambiental

Projecte Emys: Informe Massamagrell

Localitzem una nova Mauremys leprosa a la Marjal de Rafalell i Vistabella

dimecres 25 de juliol de 2018, per  AE-Agró

Del 9 al 20 de juliol, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró ha viatjat per vuité any consecutiu a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València) per a realitzar el seguiment de la població de tortugues autòctones d’este xicotet aiguamoll litoral. En esta edició, que ha comptat amb la col·laboració d’Ambiens, Voluns Spain i la Conselleria de Medi Ambient, el Projecte Emys ha aconseguit localitzar una nova tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa) en esta zona humida. A més a més, durant esta iniciativa de ciència ciutadana també hem capturat i retirat del medi natural una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta). En total, enguany han participat 26 voluntaris en el Projecte Emys a Massamagrell.

Un any més, i ja van huit, el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró s’ha desplaçat fins a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell (Horta Nord, València). L’objectiu? Doncs, realitzar el seguiment i cens de la població de tortugues autòctones d’este xicotet aiguamoll litoral, on conviu la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) i la tortuga d’aigua ibèrica (Mauremys leprosa). Amb este repte, del 9 al 20 de juliol, vam convocar amb la col·laboració dels companys d’Ambiens quatre jornades de voluntariat per a revisar els quatre mornells instal·lats en esta zona humida.

En esta edició, malauradament, no hem trobat cap exemplar d’Emys orbicualris a la Marjal de Rafalell i Vistabella. Però, almenys, hem aconseguit localitzar i censar un nou mascle de Mauremys leprosa. A més a més, en esta vuitena edició del Projecte Emys a Massamagrell també hem capturat i retirat del medi natural una exòtica i invasora tortuga de florida (Trachemys scripta). Enguany en este aiguamoll han participat 26 voluntaris en esta iniciativa de ciència ciutadana. Destacar la participació de joves d’Austràlia, el Regne Unit i els Estats Units d’Amèrica (EUA) d’un grup de voluntariat internacional de Voluns Spain.

Esta temporada, a més a més de la Marjal de Rafalell i Vistabella, el Projecte Emys ja ha viatjat al Barranc del Pelós de Xiva, el Riu Magre al seu pas pel Marquesat, el Barranc de l’Horteta de Torrent, el Riu Palància al seu pas per Soneja i Begís, la Finca de Penya (Marjal d’Almardà-Almenara), el Tancat de la Pipa (Parc Natural de l’Albufera de València) i el Riu Canyoles al seu pas per Moixent. Actualment estem desenvolupant este voluntariat mediambiental al Riu Albaida al seu pas per Xàtiva i al municipi de Montserrat, on el seguiment de tortugues es realitza en punts d’aigua temporals.

Pròximament el Projecte Emys, iniciativa de ciència ciutadana que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, també viatjarà al Riu Xúquer al seu pas per Jalance, el Barranc del Carraixet i els ullals d’Albalat de la Ribera. Si vols ser voluntari del Projecte Emys i ajudar-nos a defensar, estudiar i conservar les nostres tortugues autòctones, només has d’enviar un correu electrònic a projecteemys@gmail.com. T’esperem per a tortuguejar!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Projecte Emys 2017: Informe Massamagrell

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?