Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Voluntariat > Projecte Emys > Projecte Emys 2018 > El Projecte Emys rep el premi Joanjo Masó

Voluntariat Ambiental

El Projecte Emys rep el premi Joanjo Masó

Amb este guardó La Garrofera reconeix el treball a la comarca de La Costera desenvolupat per esta iniciativa de ciència ciutadana impulsada per AE-Agró

divendres 9 de novembre de 2018, per  AE-Agró

El passat diumenge, 4 de novembre, l’Associació Cultural La Garrofera de l’Alcúdia de Crespins (La Costera, València) va lliurar el "Premi Joanjo Masó a la Sostenibilitat i el Territori" al Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró. Amb este guardó, La Garrofera reconeix el treball desenvolupat a la comarca de La Costera pels voluntaris d’esta iniciativa de ciència ciutadana. Des de 2012, el Projecte Emys d’AE-Agró ha aconseguit censar més de 350 tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) en el Riu Canyoles. Concretament al seu pas per Moixent, Xàtiva, Montesa i Vallada. A més a més, enguany, hem constatat la presència d’esta espècie protegida en el Riu Albaida al seu pas per Xàtiva.

Durant tota la seua vida, Joanjo Masó va ser un gran lluitador que va defensar, pam a pam i dia a dia, la nostra natura, la nostra cultura i el nostre territori com a ecologista, sindicalista, mestre i polític. El nostre company ens va deixar el 24 de juliol de 2012. Però, el seu esperit continua viu gràcies al "Premi Joanjo Masó a la Sostenibilitat i el Territori", que des de 2013 atorga l’Associació Cultural La Garrofera de l’Alcúdia de Crespins (La Costera, València).

Enguany este guardó es va lliurar el passat diumenge, 4 de novembre, i va ser per al Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró, el major voluntariat ambiental del País Valencià per a la conservació de les nostres tortugues autòctones. No és el primer reconeixement que aconseguim per esta iniciativa de ciència ciutadana. Però, sens dubte, ha sigut el més emocionant i especial per tota la càrrega sentimental que comporta rebre un premi en record a la memòria d’un company com Joanjo.

L’acte del lliurament d’este guardó va arrancar al Parc Joanjo Masó de l’Alcúdia de Crespins, des d’on vam fer una passejada per este poble de La Costera. Guiats per Xavier Delgado, que va repassar la història de diferents paratges tradicionals de la localitat, vam visitar, entre altres indrets, l’ermita del poble i el naixement del Riu Sants. I així, amb un passeig en bona companyia i un esmorzar de germanor, vam reflexionar sobre la importància de respectar, valorar i millorar el paisatge que ens envolta.

Després va arribar el moment de lliurar el "Premi Joanjo Masó a la Sostenibilitat i el Territori", que vam rebre en el parc que l’Alcúdia de Crespins va dedicar a la memòria del nostre company. Amb este guardó La Garrofera reconeix el treball desenvolupat a La Costera pels voluntaris del Projecte Emys d’AE-Agró. Des de 2012, esta iniciativa de ciència ciutadana ha aconseguit censar més de 350 tortugues d’aigua ibèriques (Mauremys leprosa) en el Riu Canyoles. Concretament al seu pas per Moixent, Xàtiva, Montesa i Vallada. A més a més, enguany, hem constatat també la presència d’esta espècie protegida en el Riu Albaida al seu pas per Xàtiva.

Des d’AE-Agró volem realitzar un doble agraïment a La Garrofera. En primer lloc, volem donar-li les gràcies per atorgar-nos este guardó que reconeix el treball pam a pam del Projecte Emys en defensa de les nostres tortugues autòctones i dels rius, barrancs i marjals on viuen. I, a més a més, volem agrair-los i felicitar-los per mantindre viva la memòria de Joanjo Masó amb este premi.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : El Projecte Emys, premi a la millor iniciativa de seguiment i recuperació d’espècies

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?