Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Campanyes > Prou de Parany! > El CABS denuncia mètodes il·legals de caça a Castelló

Prou de Parany!

El CABS denuncia mètodes il·legals de caça a Castelló

La campanya ha sigut possible gràcies al suport de les ONG mediambientals valencianes i a la col·laboració del SEPRONA

divendres 9 de novembre de 2018, per  AE-Agró

La utilització de mètodes no selectius de caça, l’ús dels quals constituïx un delicte, seguix present a la província de Castelló. Paranys, amb vesc o cistells-malla, xarxes japoneses i xarxes abatibles (enfilats) continuen massacrant l’avifauna a les nostres comarques. Com explica Patricia Molina, voluntària del Commitee Against Bird Slaughter (CABS), "estem fent un monitoratge complet i hem observat que encara hi ha al voltant de 50 paranys que estan caçant al País Valencià, la majoria se situa en el polígon entre Xert, Càlig, Sant Rafael del Riu i Sant Mateu”.

A més a més, com explica la portaveu d’esta organització de conservació alemanya, “altres se situen entre l’Alcora i Sant Joan de Moró i un grup nombrós caçava en la zona de Nules, on hem aconseguit que es denuncien quatre en dues nits”. Segons indica Patricia Molina, “a poc a poc els sorprendrem a tots. Tota la informació ha sigut remesa a les autoritats perquè continuen vigilant sobre l’activitat de caça il·legal”.

Com expliquen des del Commitee Against Bird Slaughter (CABS), "el mal que estos caçadors fan a la biodiversitat és immens i ha de ser detingut per una acció forta dels agents i de la Fiscalia. Fa pocs dies aconseguim sorprendre un silvestrista que, en dues hores, ja havia matat a 16 passerells (Carduelis cannabina)”. Des del CABS, i també des de les ONG mediambientals valencianes que hem participat en esta campanya, volem agrair la ràpida intervenció del SEPRONA en tots els casos denunciats.

Paga la pena recordar que el Grup per a l’Estudi i la Conservació dels Espais Naturals (GECEN), Ecologistas en Acción i Acció Ecologista-Agró fa huit anys que col·laborem amb el CABS per a detectar i denunciar mètodes il·legals de caça al País Valencià. Des d’AE-Agró volem agrair el treball realitzat pel CABS, els companys de GECEN i Ecologistas en Acción i també el de tots els voluntaris que participen en estes campanyes.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : De paranys "científics" a paranys furtius

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?