Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > Sueca-Muntanyeta dels Sants > Ens mullem per un Xúquer viu, net i navegable!

Muntanyeta dels Sants

Ens mullem per un Xúquer viu, net i navegable!

La Muntanyeta dels Sants-AE Agró participa en una concentració en defensa del riu a Alzira i realitza la inspecció de la tardor a l’Assut de Sueca

dimarts 13 de novembre de 2018, per  AE-Agró

El passat dissabte, 10 de novembre, el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró es va sumar a la concentració convocada al Pont de Ferro d’Alzira (La Ribera Alta, València) per a exigir un Riu Xúquer viu, net i navegable. Esta és la segona activitat en la qual este mes de novembre la Muntanyeta dels Sants-AE Agró es mulla pel Xúquer, ja que el dissabte 3 de novembre vam realitzar la inspecció de la tardor a l’Assut de Sueca (La Ribera Baixa, València). A més a més, destacar que el dijous 8 de novembre la Massa Crítica de Sueca va celebrar el seu segon aniversari amb un homenatge als arbres de la ciutat.

La Nova Muixeranga d’Algemesí, amb el suport de Xúquer Viu, l’Scooter Club de Piragüisme d’Algemesí, el grup de recitació poètica Confiteor i els ajuntaments d’Alzira i Algemesí, va convocar una concentració de denúncia el passat dissabte, 10 de novembre, al Pont de Ferro d’Alzira. L’objectiu d’esta protesta, a la qual es va sumar el col·lectiu de Sueca-Muntanyeta dels Sants-Acció Ecologista Agró, era exigir un Riu Xúquer viu, net i navegable. De fet, l’acte anava a començar amb una davallada pel Xúquer que s’hagué de suspendre per la manca de cabal ecològic del riu.

Amb esta concentració, en la qual van participar malgrat la pluja quasi un centenar de manifestants, piragüistes, muixeranguers, ecologistes i veïns de La Ribera Alta i La Ribera Baixa vam reclamar de nou la recuperació integral del Xúquer i l’increment del seu cabal mínim. I ho vam fer amb un ambient festiu al mateix temps que reivindicatiu, amb castells i algunes escenificacions. Per exemple, un taüt en el qual es podia llegir “R.I.P. Xúquer”.

La concentració de denúncia del passat dissabte és la segona activitat del mes de novembre en la qual la Muntanyeta dels Sants-AE Agró es mulla pel Xúquer. El dissabte 3 de novembre, amb motiu del Projecte Rius de la Fundació Limne, vam realitzar a l’Assut de Sueca la inspecció de la tardor. I, segons es desprén dels resultats d’esta jornada de voluntariat, la salut del Xúquer en este punt continua sent prou millorable.

Hui en dia, la contaminació de l’aigua en l’Assut de Sueca continua impedint la presència d’espècies com la gambeta, que són indicadors de la bona qualitat de l’aigua. Però, com a mínim, el riu manté una mínima qualitat ambiental que permet conservar la seua biodiversitat bàsica i poder nadar sense por a morir enverinats. Això sí, si tens set i aprecies la teua salut, millor no begues l’aigua del Xúquer al seu pas per l’Assut…

II aniversari de la Massa Crítica de Sueca

A més a més d’estes dues activitats al Riu Xúquer, paga la pena destacar que el passat dijous 8 de novembre la Massa Crítica de Sueca va celebrar el seu segon aniversari. En esta ocasió, els protagonistes d’esta bicicletada mensuals impulsada per la Muntanyeta dels Sants-AE Agró van ser uns monuments naturals que ens plenen de vida a les ciutats. Parlem dels arbres urbans, als quals vam voler homenatjar per tots els serveis ambientals que ens oferixen.

Com vam explicar durant la celebració del segon aniversari de la Massa Crítica, amb més arbres i més bicis a la nostra localitat, Sueca seria un poble més sostenible, més amable i més habitable. Així que estimem i protegim els nostres arbres i, per descomptat, respectem a les bicicletes!!!

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Naix la Coordinadora de Grups Ecologistes de La Ribera

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?