Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Portal de Transparència > Informació institucional, organitzativa i de planificació > Comissió Permanent > Acta reunió octubre 2018

Comissió Permanent

Acta reunió octubre 2018

dilluns 19 de novembre de 2018, per  AE-Agró

Reunida la Comissió Permanent d’Acció Ecologista-Agró a la Casa Verda de València, el dimecres 17 d’octubre de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Patricia Callaghan (Comissió de Territori), Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua) i Eva Tudela (La Ribera) com a vocals. Disculpa assistència Alberto Maravall (València en Bici) com a vocal. S’aprova l’acta de la reunió de setembre i es tracten els següents temes:

Nova edició de MEDI, el concurs audiovisuals de medi ambient valencià

L’Ajuntament de l’Alcúdia (La Ribera Alta, València) celebra la segona edició de MEDI, el concurs audiovisual del medi ambient valencià. Com l’any passat, ens consulten si volem participar en l’organització del certamen junt amb Xúquer Viu, Ecologistas en Acción i Samaruc Digital. La Comissió Permanent d’Acció Ecologista Agró aprova participar i que Miguel Crespo, cap de premsa de la nostra associació, continue representant-nos al jurat del concurs.

Campanya de comunicació als socis

Marcos Pla, soci d’AE-Agró i responsable de Kyrios Educación, explica com va la campanya de comunicació als socis que la Comissió Permanent li va adjudicar en la reunió del passat mes d’abril i que s’està executant este mes d’octubre. Durant els primers huit dies efectius de la campanya s’han aconseguit ja 13 altes i s’han posat al dia molts correu electrònics, adreces postals i altres informacions de socis que faltaven o no eren correctes. A més a més d’informar dels avantatges d’apujar-se la quota pels avantatges fiscals derivats de ser Entitat d’Utilitat Pública, també s’està preguntat sobre les motivacions, preferències i formes de col·laboració dels socis amb una resposta molt positiva.

En el marc d’esta campanya, Marcos Pla proposa enviar un correu electrònic a tots socis abans de cobrar la quota, parlant de com van els temes que portem endavant i quines metes anem aconseguint, de manera que no es perda la comunicació amb els socis que no es passen pel local i no entren a la pàgina web. Com hi ha socis que fan un pagament anual i altres dos, s’aprova enviar el correu el mes de juny, que és quan cobrem a les dues modalitats de pagament.

VII Trobades Estatals de Custòdia del Territori

Del dijous 8 al dissabte 10 de novembre, València serà la seu de les VII Jornades Estatals de Custòdia del Territori, cita organitzada pel Foro de Redes de Custodia del Territorio (FRECT), Avinença (l’associació valenciana de custòdia i gestió responsable del territori), la Generalitat Valenciana i la Diputació de València amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministeri per a la Transició Ecològica.

La Comissió Permanent acorda que Sara Aunés i Enric Amer siguen els nostres representants en esta trobada per a parlar dels projectes de custòdia del territori d’AE-Agró. A més a més, es confirma que durant les jornades es realitzarà una visita a dos dels projectes. Concretament al Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol (Horta Nord, València) i al Tancat de la Pipa del Parc Natural de l’Albufera de València.

Local del Carrer Ripalda

La Permanent acorda demanar una reunió amb l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de València per a demanar que es mantinga l’ús per part d’AE-Agró del local municipal que tenim al Carrer Ripalda. El consistori ens ha comunicat que l’hem d’abandonar.

Ratos naturalistas

Marcos Pla informa que la primera sessió dels “Ratos naturalistas” va rebre 600 visites al Facebook d’Acció Ecologista-Agró. Demana instal·lar a la Casa Verda un set amb cartó ploma que costaria uns 120 euros, dels quals pagaríem la meitat i l’altra meitat la pagarien Jóvenes Linces. La Permanent aprova el pagament dels 60 euros del set i recomana canviar el nom de la tertúlia a “L’Estoneta Naturalista” en comptes de “Rato Naturalista”.

Subscripció a la versió digital de Levante-EMV

La Permanent aprova la subscripció de l’associació a la versió digital del diari Levante-EMV:

Compra d’un nou ordinador per al gabinet de premsa

La Permanent aprova fer-se càrrec del pagament del nou ordinador portàtil de Miguel Crespo, cap de premsa de l’associació. El preu és de 279 euros (IVA inclòs).

Calendaris 2019

La Permanent informa que Per l’Horta ens demana textos i fotos de les nostres campanyes per a il·lustrar un mes de 2019 del seu calendari. A més a més, pel que respecta al calendari de 2019 d’AE-Agró, cal tancar ja la quantitat que volem fer i repartir-los de manera efectiva, donat que han sobrat molts de 2018. S’acorda que Manolo Roldan, soci d’AE-Agró i il·lustrador, decidisca la quantitat i la temàtica del nostre calendari de 2019.

Campanya “Tardor a la platja de Puçol”

A proposta d’AE-Agró Horta Nord, la Permanent acorda coordinar la campanya “Tardor a la platja de Puçol”. Consta de quatre visites guiades, dos a la Marjal dels Moros i dos a la platja de Puçol. El cost seria d’entre 1.500 i 2.000 euros pels monitors, els materials i l’organització de les activitats, que després pagaria l’Ajuntament de Puçol amb una subvenció del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València. L’objectiu de la campanya és posar en valor els recursos naturals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol per a desestacionalitzar el turisme en esta localitat de L’Horta Nord.

Exposició “Les intervencions humanes en el cicle de l’aigua de la Marjal d’Almenara”

Del 21 d’octubre de 2018 al 4 de febrer de 2019, exposarem en diferents municipis del Camp de Morvedre, La Plana Baixa i l’Alt Palància l’exposició itinerant “Les intervencions humanes en el cicle de l’aigua de la Marjal d’Almenara”. Esta mostra ha sigut coordinada per Enric Amer (AE-Agró Camp de Morvedre) i compta amb el suport de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural a través d’una subvenció per a associacions de defensa mediambiental per a la difusió de les bones pràctiques en l’ús de l’aigua.

Jornada a Sagunt sobre “El Bosc i la Qualitat de l’Aire”

El dijous 15 de novembre, a Sagunt (Camp de Morvedre, València), el grup local de Compromís organitza una jornada sobre “El Bosc i la Qualitat de l’Aire”. I ens han demanat noms d’especialistes per a participar en este col·loqui. La Permanent aprova suggerir els noms següents: Ricardo Almenar, Andreu Escrivà, Millán Millán, Carles Arnal i Josevi Alamar.

Taller de voluntariat ambiental a la Universitat de València

Un any més, la Universitat de València (UV) ens convida a participar en els seus tallers de voluntariat universitari. Concretament en el mediambiental, que serà el dissabte 17 de novembre. La Permanent aprova la participació d’AE-Agró en este taller i que siga Marcos Pla la persona encarregada de fer l’exposició, que ha de durar aproximadament 20 minuts.

*Esta acta va ser aprovada per la Comissió Permanent d’AE-Agró en la seua reunió mensual, celebrada a la Casa Verda de València el dimecres 14 de novembre de 2018, amb la presència de Jorge Mateos (Camp de Morvedre) com a president, Quique Meseguer (Comissió Forestal) com a tresorer, Iban Roure (Camp de Morvedre) com a secretari i Cristina Navarro (Comissió de l’Aigua), Eva Tudela (La Ribera) i Alberto Maravall (València en Bici) com a vocals. Disculpa assistència Patricia Callaghan (Comissió de Territori) com a vocal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Acta reunió setembre 2018

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?