Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Notícies > L’Horta es rebel·la contra Intu Mediterrani

Pam a pam

L’Horta es rebel·la contra Intu Mediterrani

Burjassot, Manises, Aldaia, Alaquàs, Sant Antoni i Godella voten contra el macrocentre comercial de la multinacional britànica

divendres 30 de novembre de 2018, per  AE-Agró

La Coordinadora per la Protecció de Les Moles, entitat que compta amb la participació d’Acció Ecologista-Agró, agraïx la implicació dels municipis de l’Horta amb este paratge natural de Paterna (Horta Oest, València) i el comerç local de la comarca per haver votat mocions de rebuig al macrocentre comercial Intu Mediterrani. Des de la Coordinadora destaquem la unanimitat que s’ha donat en municipis com Manises, Alaquàs i Sant Antoni, en els quals fins i tot el PP ha votat a favor de protegir Les Moles. També volem destacar que el PSPV-PSOE ha votat a favor de la moció de la Coordinadora en la majoria dels pobles.

Segons Fermín Poveda, portaveu de la Coordinadora per la Protecció de Les Moles, “estes mocions estan llançant un missatge clar a Ximo Puig i la consellera de Territori, María José Salvador: l’Horta no vol escoltar ni parlar d’Intu Mediterrani”. Poveda, a més a més, ha criticat la negativa del President de la Generalitat Valenciana a rebre a una delegació de la Coordinadora. Una entrevista que els ecologistes li havien sol·licitat per escrit fa més de 2 mesos i que recentment Puig ha rebutjat.

“Entenem que el President està molt ocupat. Però pensem que en un assumpte que afecta tanta gent, que genera tant malestar i que posa en perill l’estabilitat econòmica i social de la comarca hauria hagut de fer un esforç d’agenda per a conéixer de primera mà l’opinió de la majoria de veïns contrària a la instal·lació d’Intu Mediterrani”, denuncia el portaveu de la Coordinadora.

Cal recordar en este sentit que la Coordinadora compta amb el suport de tots els grups ecologistes de la comarca, de les dues associacions de comerciants de Paterna, de la Federació d’Associacions de Veïns de Paterna, de les entitats socials del municipi, de la Unió Gremial i, ara també, d’importants municipis com són Burjassot, Manises, Sant Antoni, Godella, Alaquàs i Aldaia. “Tant de bo el President i la consellera Salvador facen cas a tots estos representants municipals, perquè la comarca de l’Horta els està enviant un missatge molt clar: No a Intu Mediterrani i sí a la protecció de Les Moles”, afirma Poveda.

El portaveu de la Coordinadora també ha volgut aprofitar l’ocasió per a recordar que en estos moments Les Moles són el gran centre d’oci, saludable i respectuós amb la natura, que la comarca necessita. Un espai en el qual molts veïns ja practiquen el senderisme, la bicicleta, el running i BTTX, entre moltes altres activitats.

Des de la Coordinadora, entitat en la qual participa Acció Ecologista-Agró, considerem que Intu Mediterrani no té cabuda en el Govern del Botànic. Només la protecció del paratge natural s’adequa als principis de la nova política valenciana. En un moment en el qual queda patent que el model de centres comercials no funciona, el Consell no pot repetir els errors del passat apostant per una economia basada en l’especulació, sense tindre en compte els interessos reals de la ciutadania ni l’opinió dels agents socials. Per això, demanen fermesa i solvència per a evitar la desaparició d’este paratge natural i del comerç local de la comarca.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : La Coordinadora per la Protecció de Les Moles internacionalitza el problema de Puerto Mediterráneo

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?