Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Els carrils bici no es toquen!

València en Bici

Els carrils bici no es toquen!

La salut de tots i totes no hauria de ser motiu de confrontació política

dilluns 21 de gener de 2019, per  AE-Agró

Davant les últimes declaracions de polítics, tant de l’oposició (PP i Ciutadans) com del mateix equip de govern municipal (PSPV-PSOE) de l’Ajuntament de València, posant en dubte la idoneïtat dels carrils bici, recentment construïts o actualment en obres, des de València en Bici-Acció Ecologista Agró volem manifestar el nostre suport a estes infraestructures ciclistes. A més a més, també volem lamentar el cinisme demostrat per alguns partits en este assumpte i recordar que la bicicleta és el millor medicament per a curar ciutats malaltes de contaminació i congestió del trànsit com és el cas de València.

Des de València en Bici-Acció Ecologista Agró considerem que els únics carrils bici que cal replantejar-se són els realitzats en passades legislatures. Sobretot perquè en general estan mal dissenyats, van sobre les voreres, per carrers en moltes ocasions poc coneguts pels possibles usuaris i, a més a més, donen voltes i revoltes penalitzant, contra tota lògica, a un mitjà de transport que, com caminar, és un mitjà actiu de desplaçar-se que requerix un esforç físic.

València en Bici-AE Agró considera que és un acte de cinisme apostar, tal com ha fet Ciutadans, per eliminar carrils bici ben dissenyats, argumentant que destorben al trànsit motoritzat. I, un dia després, denunciar la contaminació de la ciutat (originada no s’obliden pel mateix trànsit motoritzat) donant com a única solució l’aigualeig de carrers, solució que empitjora la situació perquè els camions contaminen i gasta molta aigua.

Pel que respecta al regidor del Partit Popular (PP) Alberto Mendoza, lamentem que haja utilitzat el nom del nostre col·lectiu per a atacar la construcció d’una infraestructura ciclista amb l’excusa que, en el seu moment, València en Bici no la va demanar. Més encara, quan sap perfectament que València en Bici no la va sol·licitar, quan ell era el regidor de Trànsit, perquè sabíem que l’única infraestructura ciclista que ens anava a acceptar el PP era la posada en marxa d’un ciclocarrer per Regne de València.

Tenint en compte les declaracions de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de València, entenem que els seus portaveus representen només a una part dels veïns de la ciutat. Molts, cada vegada som més, ens movem amb bicicleta o patinet i no entenem com es pot defensar constantment l’ús del cotxe per part d’esta entitat veïnal. I tampoc podem comprendre com s’injuria, cada vegada que es pot, l’ús dels vehicles no contaminants que poden fer de València un lloc millor per a viure.

La salut de tots i totes no hauria de ser motiu de confrontació política, sinó de consens. És el que ocorre, per sort, en altres grans ciutats d’Europa, on governs conservadors com el de Boris Johnson en el seu moment a Londres o actualment el progressista d’Anne Hidalgo a París han pres, malgrat les seues diferències ideològiques, serioses mesures per a reduir el trànsit motoritzat als seus carrers, donant avantatges a vianants, ciclistes i transport públic respecte al trànsit motoritzat particular.

Finalment, pel que respecta a la doble fila, no entenem que cap partit polític o associació defense la il·legalitat de l’estacionament en doble fila, siga en Regne de València o en qualsevol altra via de la ciutat. I menys encara que representants veïnals injurien el carril bici pel seu barri, mentre no semblen veure que des de fa més de 5 anys, en carrers tan cèntrics com el de Cadis, el suposat caos ja existix. El motiu? Doncs que les obres de reurbanització del barri van acabar estrenyent els carrers, obligant el “trànsit” a detindre’s darrere dels autobusos de l’EMT en les parades.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : Sobre ciclocarrers i carrers de doble sentit ciclista

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles