Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Col·lectius > València en Bici > Reclamen que s’aprofiten els camins rurals de L’Horta per a (...)

València en Bici

Reclamen que s’aprofiten els camins rurals de L’Horta per a crear una xarxa viària no motoritzada

No podem destruir el territori amb l’excusa de construir carrils-bici

dimarts 29 de gener de 2019, per  AE-Agró

Amb motiu del mercat de producció agrícola de proximitat "De l’Horta a la Plaça" el passat diumenge, 27 de gener, la Xarxa d’Entitats per la Mobilitat Sostenible es va concentrar a la Plaça de l’Ajuntament de València i a L’Horta de Burjassot. En estos dos punts València en Bici-Acció Ecologista Agró, Per l’Horta, Soterranya, Horta en Moviment i BiciEsVida València vam instal·lar uns postes senyalitzadors, amb els quals es pretén recordar que L’Horta ja disposa d’una xarxa de camins rurals que poden servir, amb una xicoteta inversió, per a connectar el Cap i Casal amb la seua àrea metropolitana i els pobles entre si.

Des de la Xarxa d’Entitats per la Mobilitat Sostenible apostem perquè la millora de la mobilitat no motoritzada (vianants i ciclistes) atenga també als desplaçaments de treball i alhora implique el respecte pel territori i el medi ambient. És per açò que s’aposta per aprofitar preferentment la xarxa actual de camins i infraestructures rurals i es rebutja la pràctica, que comença a ser habitual, de construir carrils nous o desdoblar els ja existents. Es tracta, per tant, de reduir al mínim la construcció de noves infraestructures a L’Horta, minimitzant així les expropiacions i alteracions del paisatge als punts estrictament imprescindibles.

A més a més, els col·lectius que formem part de la xarxa (València en Bici-Acció Ecologista Agró, Per l’Horta, Soterranya, Horta en Moviment i BiciEsVida València) considerem que cal unificar els projectes de vies ciclistes en marxa (l’Anell Verd metropolità, la xarxa de la Diputació de València i les vies municipals) amb les vies verdes ja existents i organitzar una senyalètica homogènia per a totes elles.

Des la Xarxa d’Entitats per la Mobilitat Sostenible defensem que en estos camins haurien de tindre preferència els vianants, les bicis i la maquinària agrícola, tot respectant el dret d’accés en automòbil a propietaris i veïns. S’hauria d’evitar, per contra, el trànsit oportunista de la resta de vehicles a motor. O bé establir mesures de pacificació del trànsit motoritzat, a més a més de garantir l’accés a persones amb diversitat funcional.

El procés de disseny i traçat de la xarxa autonòmica no motoritzada hauria d’arrancar amb un procés participatiu, obert a tota la ciutadania, seguint un procediment reglat i pressupostat semblant al de la redacció del Pla d’Acció Territorial de L’Horta (PATH). A més a més, este procés hauria de comptar amb campanyes de promoció, divulgació i dinamització de la xarxa. Finalment, resulta clau que les autoritats contemplen la sostenibilitat de la xarxa, garantint la conservació dels ferms i infraestructures a llarg termini. L’experiència de les vies verdes ha demostrat que sovint es fa una forta inversió en la fase de construcció però després no es manté el nivell en el seu manteniment a llarg termini.

Crítiques a la Generalitat i la Diputació

Els col·lectius que integrem la Xarxa d’Entitats per la Mobilitat Sostenible també vam aprofitar l’acció del passat diumenge per a manifestar la nostra decepció amb les polítiques de mobilitat de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, que contrasten especialment amb l’aposta decidida de l’Ajuntament de València. En canvi, la Generalitat i la Diputació han senyalitzat molt poques vies per a ciclistes i vianants senyalitzades.

Una de les poques infraestructures que s’han posat en marxa és l’Anell Verd Metropolità que impulsa la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. De fet, les obres han arrancat ja. Concretament en el tram entre Almàssera i Montcada. Però, l’Anell Verd Metropolità no s’adapta per ara a les recomanacions llançades des de la Xarxa d’Entitats per la Mobilitat Sostenible, ja que planteja en molts trams ampliacions de viaris i construcció de noves infraestructures innecessàries.

A més a més, l’Anell Verd Metropolità compromet bona part del seu pressupost en aspectes secundaris (il·luminació, arbrat o zones d’esplai) i no contempla les connexions amb els pobles. En este sentit, des de la Xarxa d’Entitats per la Mobilitat Sostenible trobem a faltar una major coordinació entre les administracions per a enllaçar les vies projectades per diferents municipis. Este és el cas de municipis veïns a València com Burjassot o Alboraia, que haurien de connectar els seus carrils-bici amb els de la ciutat.

Finalment, les entitats de la xarxa també critiquem la pràctica que s’està estenent per part d’algunes administracions de construir trams de carril-bici en paral·lel a les noves actuacions de carreteres. El resultat previsible serà la destrucció de territori i una despesa inútil, ja que molts d’estos trams restaran aïllats durant anys o dècades. Un exemple paradigmàtic és el projecte de la Diputació de València per a la CV-311, en els termes d’Alboraia i Almàssera, que inclou un tram aïllat de via ciclista i per a vianants que destruirà 1.360 metres d’Horta protegida.

Des de la Xarxa d’Entitats per la Mobilitat Sostenible considerem que no té cap sentit construir carrils-bici aïlladament i fragmentant el territori, sinó que hem d’aprofitar els camins tradicionals com a vies de baixa velocitat, amb preferència per a vehicles no motoritzats i agrícoles. Esta solució, la de mantindre el caràcter rural originari dels camins, serà sempre més barata i millor tècnicament, tant per als usuaris tradicionals (llauradors) com per als ciclistes i els vianants.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ


Veure en línia : València en Bici celebra la protecció del paratge natural de Les Moles de Paterna

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles