Voluntaris compromesos pel medi ambient

Arrel de la web > Projectes > Custòdia del territori > Territori i Paisatge > Obrint Noves Sendes (2006) > TiP 2006: “OBRINT NOVES SENDES”

TiP 2006: “OBRINT NOVES SENDES”

XIQUETS i XIQUETES als ESTANYS d’ALMENARA.

dimarts 5 de desembre de 2006, per  Juan Ruiz

Este és el segon any que els joves de la Plana Baixa i el Camp de Morvedre coneixen els Estanys d´Almenara amb Acció Ecologista Agró.

La Marjal d´Almenara és una de les nostres marjals privilegiades. A ella li hem dedicat els nostres esforços durant molts anys. Darrerament comptem amb el suport de la Fundació Territori i Paisatge per a conservar la seua riquesa en flora i fauna.

JPEG - 64.4 kB

Durant l´any 2006, s´ha dut a terme el projecte “Obrint noves sendes”. Un projecte de custòdia de territori en el que hem aconseguit implicar a diferents sectors socials. Hem ampliat les zones de custòdia, amb l’objectiu d’adequar els terrenys per a la passera de aus i realitzar una gestió de l´aigua que permeta recuperar la flora autòctona.

JPEG - 51.6 kB

Però a més, hem mantingut el nostre objectiu de divulgació que pensem fonamental per a la custòdia del territori. Així, hem continuat fent visites guiades als més joves. Diversos col•legis de la zona han participat en aquestes visites. I com que aquest és el segon any que les realitzem, esperem que poc a poc tots els joves de la Plana Baixa i el Camp de Morvedre coneguen la bellesa dels Estanys d´Almenara.

JPEG - 64.7 kB

Seguint amb aquesta línia tenim pendent l’edició d’un CD, on es mostrarà de forma gràfica l´evolució de la custòdia de la nostra marjal i els seus valors naturals.

El proper any esperem continuar amb la nostra tasca. El nou projecte duu el mateix camí, restauració de zones d’especial interès faunístic (recuperació del petxinot) i participació ciutadana mitjançant jornades de voluntariat. Us mantindrem informats.

ACCIÓ ECOLOGISTA AGRÓ-CAMP DE MORVEDRE

Un missatge, un comentari?

Fòrum per subscripció

Per participar al fòrum, us heu de registrar prèviament. Si ja n’esteu, escriviu a continuació l’identifcador que us ha estat proporcionat. Si encara no ho heu fet, heu d’ inscriure’s.

Connexióinscriure’scontrasenya oblidada?