Arrel de la web > Projectes > Educació ambiental > La Casa Penya

La Casa Penya

Amb un lustre de retard, en juny de 2013, l’Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre, València) va entregar a Acció Ecologista-Agró les claus de La Casa Penya. Este antic sequer d’arròs, enclavat en el cor de la Marjal d’Almardà-Almenara, es va salvar de la febre urbanitzadora gràcies a la lluita ecologista, una lluita que també va aconseguir que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el restaurara, amb fons europeus, per al seu ús com a centre d’educació i voluntariat ambiental.

Per la seua ubicació estratègica, La Casa Penya permet els visitants viure una jornada inoblidable de natura i descobrir tres dels ecosistemes més característics de les zones humides litorals: Les dunes, concretament els Muntanyars d’Almardà, un dels racons amb major biodiversitat de tota la costa valenciana; El saladar, la zona de transició entre la platja i la marjal, que compta amb espècies de vital importància per al conjunt de l’ecosistema; I, com no, la marjal, ja que just al costat de La Casa Penya trobem la Reserva de Fauna Silvestre de la Finca de Penya, espai equipat amb itineraris i miradors per a l’observació de l’espectacular avifauna de la Marjal d’Almardà.

Des de l’inici d’este projecte de custòdia del territori, centenars de voluntaris i visitants han descobert ja La Casa Penya. Per exemple, els voluntaris del Projecte Emys o els de la Colla Verda, el grup de voluntariat ambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró, que té en esta antiga casa arrossera el seu nou centre d’operacions. Pel que respecta a l’educació ambiental, La Casa Penya alberga ja diferents activitats, com l’Estiu Jove.

L’objectiu d’Acció Ecologista-Agró és convertir La Casa Penya en un centre d’educació i voluntariat mediambiental de referència en la comarca del Camp de Morvedre i també en la resta del País Valencià. Fins al moment, gràcies a l’esforç i el treball pam a pam dels nostres activistes i voluntaris, ho estem aconseguint.

Si vols ajudar-nos a fer realitat este somni o visitar amb nosaltres La Casa Penya i descobrir el meravellós entorn natural que l’envolta, només has d’enviar un correu electrònic a visitescasapenya@gmail.com o telefonar al 960 263 617. T’esperem!!!

Inici
Biodiversitat

Darrers articles

Darrers articles