Conferència a Pedreguer sobre la fauna i flora d’este parc natural
El passat divendres, 25 de gener, el Casal Cultural Jaume I de Pedreguer (La Marina Alta, Alacant) va organitzar una conferència sobre la fauna i flora del Parc Natural del Montgó. El ponent va ser Joan Sala, membre d’Acció Ecologista-Agró La Marina i actual president de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó. Com va explicar el nostre company, El Montgó és un important rebost de biodiversitat, on podem trobar gran quantitat d’endemismes de flora. A més a més, este parc natural destaca per la seua comunitat de fauna i per ser un dels llocs on pròximament es reintroduirà l’àguila pescadora (Pandion haliaetus).
Per la seua estratègica ubicació geogràfica, el Parc Natural del Montgó representa un dels punts amb més biodiversitat de tot el País Valencià, tal com va explicar Joan Sala en la conferència que va realitzar el passat divendres, 25 de gener, al Casal Cultural Jaume I de Pedreguer (La Marina Alta, Alacant). De fet, el públic va quedar meravellat amb totes les fotografies de fauna i flora que va exhibir el nostre company, que actualment presidix la Junta Rectora d’este parc natural.

Com va destacar el nostre company, El Montgó atresora una gran quantitat d’endemismes de flora. Este és el cas de la silene de roca d’Ifac (Silene hifacensis), present també a Moraira i al Parc Natural de la Serra Gelada. O l’herba santa del Montgó (Carduncellus dianius), una planta que en tot el Planeta només creix en este punt de la península Ibèrica i a les Illes Balears. Concretament en alguna localitat d’Eivissa.
Pel que respecta a la comunitat de fauna d’este parc natural, el nostre company va analitzar durant la conferència la gran varietat de mamífers, rèptils i aus del Montgó. Com va explicar Joan Sala, resulta especialment interessant la presència de l’àguila de panxa blanca (Aquila fasciata), una espècie que patix un alarmant declivi al País Valencià, però que afortunadament encara manté una parella reproductora al Montgó.
Després de repassar la fauna i flora present actualment en este parc natural, Joan Sala també va parlar de projectes de futur. Concretament de la tan desitjada reintroducció de l’àguila pescadora (Pandion haliaetus). Com va informar, a falta del vistiplau definitiu de la Generalitat Valenciana, este projecte de hacking arrancarà enguany al Montgó i també al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva.
