Este passeig verd connectaria tant les diferents poblacions com les àrees industrials que es troben entre estes i la pista de Silla
La setmana passada la Diputació de València va presentar l’avantprojecte d’urbanització i ordenació del tràfic motoritzat del Camí Reial des d’Albal fins a la V-30. Des de València en Bici volem felicitar a la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, i als alcaldes de la comarca per la iniciativa i per plantejar la necessitat d’una interconnexió sostenible entre els municipis de l’Horta Sud i la Ciutat de València.
Al mateix temps, pensem que este eix viari, de difícil eliminació o reducció del tràfic a motor, ha rebut grans inversions per part dels ajuntaments implicats: paviments de pedra, nous arbres que se substitueixen cada dos per tres, nous fanals i, fins i tot, amples voreres que són ocupades per terrasses de bars tot deixant un espai ínfim per als vianants.
Des de València en Bici proposem un nou eix viari realment revolucionari, imaginatiu, alternatiu i transformador de la comarca. Un nou eix vertebrador, de mobilitat activa i sostenible, que faça de revulsiu per a totes aquelles parts oblidades dels diferents pobles que en molts casos porten dècades menystingudes.
Estem parlant de l’eix configurat per la via del tren que ix de l’estació del Nord i arriba fins a Silla. Amb voluntat i la mateixa inversió es podria convertir este eix, a banda i banda de la via, en una via de comunicació per a vianants i ciclistes des del parc central de la Ciutat de València, continuant pel passeig Federico Garcia Lorca fins a la mateixa ciutat de Silla. Este passeig verd comunicaria tant les diferents poblacions com les àrees industrials que es troben entre estes i la pista de Silla.
A més a més, en este eix és de fàcil solució l’eliminació total o parcial del tràfic rodat. Així mateix, ja disposa de passos de vianants per sota dels ponts o per sobre dels túnels que salven les vies del tren per al tràfic rodat. També podria incloure zones enjardinades i arbrades, itineraris ciclistes de 3 m d’ample en cada sentit com es fan des de fa anys a Europa i itineraris de vianants separats dels anteriors, perquè els carrils bici no es transformen en rutes del colesterol.
Per tot açò, convidem a la Diputació de València i els ajuntaments afectats a estudiar i sumar-se a la proposta realment innovadora i transformadora de l’espai urbà comarcal que fem des de València en Bici–Acció Ecologista-Agró.