La plataforma denuncia l’inici de les obres del bypass sense disposar de les autoritzacions legals pertinents
La Plataforma No+Bypass, de la qual forma part Acció Ecologista-Agró, ha presentat al·legacions a la nova ampliació de la duplicació del Bypass (A-7) en el seu Tram A i també al projecte en el seu Tram B, al seu pas per Godella, Paterna i La Canyada (Horta Nord, València). L’oposició al projecte ve motivada per l’increment de greus perjudicis sobre l’actual situació amb més soroll i contaminació en les poblacions esmentades.
Esta nova fase d’exposició pública s’emmarca dins del projecte de “Millores funcionals i de seguretat viària i mesures d’integració ambiental de l’autovia A-7”, l’inici de la qual es va donar fa dos anys. Des de la plataforma denunciem que, malgrat haver-se començat les obres, estes segueixen sense tindre tots els permisos i autoritzacions legals per a la seua execució.

Entre els permisos no presentats destaquen els de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i Conselleria Medi Ambient (Patricova- Pla d’acció territorial de caràcter sectorial sobre prevenció del risc d’inundació a la Comunitat Valenciana-). Especialment aquells que avaluen l’impacte ambiental i les afeccions sobre els barrancs d’Endolça, Travessat, Carraixet o Massarrojos. Així com d’altres llits que atravessen les zones residencials i agrícoles de Godella, Montcada i Paterna. A banda, també hem advertit des de la plataforma la falta de documentació relativa a la Direcció General de Patrimoni pel Refugi de la Guerra Civil a Bétera, que va motivar una denúncia i el canvi de traçat a fi de preservar-lo.
La defensa d’este projecte es basa en unes previsions d’augment de trànsit que no s’han correspost amb l’evolució real dels vehicles que hi circulen
Estes accions demostren la precipitació i la irresponsabilitat del Ministeri de Transports a donar inici a les obres del projecte de duplicació del Bypass sense comptar amb les degudes autoritzacions legals pertinents. Tal com ha denunciat No+Bypass per via d’un recurs contenciós administratiu que segueix en el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, encara pendent de sentència. El recurs versa sobre la caducitat de la DIA , en data de 2018, i l’inci de les obres sense les autoritzacions legals pertinents.

Des dels col·lectius que integrem la plataforma No+Bypass continuarem insistint en la necessitat de disposar de tots els permisos de la CHX ja que qualsevol modificació ha d’anar recolçada per la Direcció General de Qualitat i Avaluació Ambiental, per tal d’evitar majors externalitats negatives en l’Horta Nord, comarca damnificada per agressions al paisatge, als ecosistemes fluvials i les zones agrícoles productives.