A més, assegura que la reobertura del Sidi Saler pot originar grans molèsties al veïnat
Les denúncies en premsa assenyalant la presència de persones en possible situació de marginació dins de l’edifici, han nascut i s’han intensificat amb els procediments judicials vistos per a sentència. La propietat ja “va advertir” i va vaticinar fa anys que, si no es concedia la llicència, amb probabilitat seria okupat. Acció Ecologista-Agró ha denunciat este assenyalament i adverteix que la reobertura del SIDI Saler sí que pot suposar veritables molèsties per al parc natural i els veïns.
Acció Ecologista-Agró considera que l’existència d’okupes i les notícies reiterades sobre estos, no són casualitat, sinó que responen a una estratègia premeditada amb molt de temps d’antelació per la propietat de l’Hotel Sidi Saler. Una pèssima tàctica amb la qual s’estaria intentant condicionar a la Justícia, a l’Ajuntament i a l’opinió pública perquè s’autoritze la reobertura de l’Hotel Sidi Saler.

De tan lluny ve això que, ja en el 2019, la propietat de l’hotel Sidi Saler, coneixia i “advertia”, que un hotel abandonat, del qual a més es relaxa o retira la vigilància, pot omplir-se d’okupes. A l’octubre d’eixe mateix any, “DIVARIAN PROPIETAT S.L”, així deixava constància de tals afirmacions per escrit, en el projecte per a l’obtenció de la llicència d’obres d’adequació de l’Hotel Sidi Saler, que deia literalment:
“1.11.1.- ABANDONO. El antiguo Sidi Saler como problema
El hotel existe y su abandono no es la opción de menor impacto.
Si no se puede reactivar la actividad del edificio los actuales promotores de su regeneración estarían abocados a abandonar el mismo.
Abandonado por la actual propiedad el servicio de seguridad y de jardinería, se convertiría en un foco de problemas (vandalización y ocupación ilegal). Una “tarjeta de presentación” en primera línea de playa no deseable. También constituiría un peligro incluso para el propio Parque: jardinería abandonada, materiales combustibles almacenados en los sótanos (pinturas y, posiblemente, combustibles) en un edificio “okupado”, con riesgo para los okupas y personas que pudieran acercarse por los desprendimientos de revestimientos de fachadas y desprendimientos interiores, como consecuencia de la previsible vandalización. Después de este proceso de deterioro y ocupación, que puede ser largo, se deberá llegar finalmente al derribo del edificio y, aparte del coste económico de la demolición, estimado en aproximadamente 4 millones de euros, si es que la actuación se hace con una correcta gestión de los materiales de derribo, la demolición tendría un alto coste medioambiental ya que generaría más de 32.000 toneladas de materiales cuyo único fin sería el ser depositado en vertederos, es decir se generarían más de 32.000 toneladas de basura.”
Sospitosament, en el moment en què dos procediments estan pendents de dictar sentència, després de cinc anys d’esta advertència, i a pesar que l’hotel sí que compta amb vigilància, han entrat okupes, i continuen entrant, sense que s’hagen posat mesures per a evitar-lo.
Si s’haguera volgut impedir l’entrada d’okupes, s’haguera pogut fer d’una manera fàcil i econòmica, sense la necessitat si més no de fer obres. Simplement, hi hauria bastat tapiar les portes de les terrasses amb planxes metàl·liques, evitant així la seua entrada. També es podria haver dificultat més l’accés, barrant les terrasses dels primers pisos, que són els llocs per on entren.
Tot este cúmul de factors, ens porta a concloure que la propietat, com a mínim, està tolerant o promovent el fake de l’okupació alimentat en els últims anys per a condicionar als poders públics i donar curs als processos especuladors de l’habitatge i el sòl. Esta actuació és rebutjable, tant pel que suposa esta pressió o coacció, com per generar un clima de rebuig i menyspreu cap als okupes.

Acció Ecologista-Agró ha presentat una denúncia davant l’Ajuntament de València, per l’actuació de DIVARIAN i CORAL HOMES. El comportament d’estes mercantils, és maliciós, i està derivant en l’expansió de discursos d’odi, que sens dubte, posen en perill a les persones que okupen l’edifici. Si un dia succeeix una desgràcia, algú hauria de respondre per ella. Des de la nostra associació ecologista hem demanat la intervenció dels serveis socials per a atendre la problemàtica de les persones que puguen pernoctar allí, i que es done trasllat a la policia local, per a investigar els fets i si poguera existir algun tipus d’infracció per part de la propietat de l’immoble.
La reobertura del SIDI SALER pot ser origen de molèsties per als veïns
Amb esta situació, AE-Agró creu que, a més, la propietat vol ocultar les molèsties que pot originar el SIDI SALER.
El projecte de rehabilitació del SIDI SALER, està dissenyat per a poder rebre fins a 3664 persones, de les quals 824 serien hostes, incloent-se la resta dins dels tres salons de banquets previstos, tres restaurants i tants altres bars i cafeteries. Per tot això, la posada en marxa de l’hotel suposaria unes molèsties acústiques, lumíniques i de trànsit que generarien un canvi substancial per al Parc Natural i per als veïns.
Estes dades no s’han donat a conéixer al veïnat, que ha de tindre’l en compte per a formar opinió.